Μια τραγική υπόθεση είναι σε εξέλιξη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς σε λίγο καιρό αναμένεται να εκτελεστεί ένας θανατοποινίτης γυναικοκτόνος, που έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές για τα εγκλήματα που διέπραξε.

Ο 30άχρονος Wade Wilson από τις ΗΠΑ, στις 7 Οκτωβρίου 2019 ξύπνησε, δολοφόνησε την κοπέλα του και έδειρε μια φίλη του. Στη συνέχεια, με το αμάξι σκότωσε μια άγνωστη και διέρρηξε ένα σπίτι, δηλώνοντας με κυνικότητα στους αστυνομικούς ότι «σήμερα ήθελα να σκοτώσω μια γυναίκα…».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του toofab.com, σε νέα δίκη που έγινε πριν λίγες μέρες ο Wilson καταδικάστηκε σε θανατική ποινή και τότε ζήτησε μια χάρη από τον δικαστή. Συγκεκριμένα, πρότεινε να εκτελεστεί το συντομότερο δυνατόν, με την πιο κοντινή ημερομηνία να είναι στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα που θα μπει τέλος στη ζωή του.

Οι συγγενείς των θυμάτων του δήλωσαν χαρούμενοι από το γεγονός ότι καταδικάστηκε σε εκτέλεση, ωστόσο έχουν ξεσπάσει αντιδράσεις από κόσμο που αντιμετωπίζει ως είδωλο τον δολοφόνο. Μάλιστα, ξεκίνησαν να τού στέλνουν γράμματα στη φυλακή και άνοιξαν σελίδα GoFundMe, ώστε να τού μαζέψουν χρήματα για να προσλάβει καλύτερο δικηγόρο.

Η εισαγγελέας Amira Fox τόνισε ότι οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν έρευνα για τους υποστηρικτές του που είναι άνδρες και γυναίκες, καθώς αρκετοί υποστηρίζουν ότι είναι «ήρωας», γιατί «σκότωσε γυναίκες».

Το χρονικό

Ο 30άχρονος Wade Wilson στις 7 Οκτωβρίου 2019, πήρε ναρκωτικά με την 35άχρονη φίλη του Kristine Melton και κοιμήθηκαν στο σπίτι της. Το πρωί ξύπνησε και τη στραγγάλισε, ενώ έκλεψε το αμάξι της και χρησιμοποίησε το κινητό της, για να κλείσει ραντεβού με τη 41άχρονη φίλη του, Melissa Montanez.

Λίγη ώρα μετά συνάντησε τη Montanez και την ξυλοκόπησε χωρίς προφανή λόγο, ενώ διέφυγε με το αμάξι της νεκρής ερωμένης του. Τότε, πέτυχε στον δρόμο την 43άχρονη Diane Ruiz και τη σταμάτησε, προσποιούμενος ότι ήθελε να ζητήσει οδηγίες.

Ο άνδρας βγήκε από το αυτοκίνητο, επιτέθηκε στη Ruiz, την έριξε στο έδαφος και στη συνέχεια την πάτησε μέχρι θανάτου με το αυτοκίνητο, σε βαθμό που πολτοποίησε μέρος από το σώμα της. «Ήθελα να σκοτώσω… Με έπιασε κάτι και ήθελα να δολοφονήσω μια γυναίκα», είπε στους αστυνομικούς όταν συνελήφθη.

Στη συνέχεια, ο Wilson γεμάτος αίματα επισκέφθηκε ένα εστιατόριο και ατάραχος ομολόγησε στον ιδιοκτήτη ότι μόλις δολοφόνησε δύο γυναίκες. Ο μαγαζάτορας κάλεσε αμέσως την αστυνομία και ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ενώ διέρρηξε και ένα σπίτι μέχρι να τον συλλάβουν.