Πρόσφατα, η Washington Post περιέγραψε τον σύζυγο της Κάμαλα Χάρις, Νταγκ Έμχοφ ως «σύγχρονο σύμβολο του σεξ» με την αρθρογράφο να εξηγεί ότι είναι «αρκετά ασφαλής με τον ανδρισμό του, ώστε μερικές φορές να δίνει προτεραιότητα στις φιλοδοξίες της συζύγου του έναντι των δικών του». Ο Έμφοχ, πρώην δικηγόρος σε μεγάλη εταιρεία, εγκατέλειψε τη θέση του πριν από την ορκωμοσία της Χάρις ως αντιπρόεδρος τον Ιανουάριο του 2021, για να αποφύγει οποιονδήποτε υπαινιγμό σύγκρουσης συμφερόντων. «Αγαπάει τη δουλειά του, αλλά αγαπάει περισσότερο τη γυναίκα του. Ξέρει ότι η υποστήριξη της οικογένειάς του είναι κάτι περισσότερο από την οικονομική υποστήριξη και ότι το να παραμερίσει προσωρινά τον επαγγελματικό του εγωισμό δεν τον κάνει λιγότερο άντρα», έγραψε η αρθρογράφος.

«Τι θέλουν οι γυναίκες; Να εκτιμώνται και να υποστηρίζονται όσο τους αξίζει, τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια. Σε αυτό το σημείο, ο Έμχοφ μοιάζει με τον ιδανικό άντρα», πρόσθεσε η ίδια.

Οι αντιδράσεις, όπως ήταν φυσικό, δεν άργησαν να έρθουν, σχολιάζει το Νewsweek.

Η Megyn Kelly, πολιτική αναλύτρια και πρώην παρουσιάστρια του Fox News, χαρακτήρισε «Αηδιαστικά τα μέσα ενημέρωσης» και κατηγόρησε την αρθρογράφο ότι έγραψε το άρθρο μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε «από τους αναγνώστες της στην αριστερά».

«Έτσι γράφει αυτή την ανοησία, προσπαθώντας να τα ξαναβρεί με την αριστερά, για τον σημερινό “δεύτερο κύριο” έναν άνδρα που, επιτρέψτε μου να σας θυμίσω, απάτησε την πρώτη του σύζυγο με την νταντά την οποία άφησε έγκυο», ανέφερε η Kelly.

Αντίστοιχα υπήρχαν κι άλλες συντηρητικές προσωπικότητες που αμφισβήτησαν επίσης την ιδέα ότι ο Έμχοφ είναι «σύμβολο του σεξ».

Ο Brian Kilmeade του Fox News δήλωσε ότι η στήλη ήταν «υπεράνω πάσης αμφιβολίας όσον αφορά τις προκαταλήψεις».

Τα σχόλια ήταν καυστικά και από χρήστες των social media. Ο Joey Mannarino, ο οποίος υποστηρίζει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και έχει περισσότερους από 538.000 οπαδούς στο X, ανέφερε: «Η Washington Post μόλις είπε ότι ο σύζυγος της Κάμαλα Χάρις είναι ένα σύγχρονο σύμβολο του σεξ. Τι στο δ… λένε;».

Η εξωσυζυγική σχέση του Νταγκ Έμχοφ

Σε μια δήλωση που επιβεβαίωσε την προηγούμενη σχέση του, ο Έμχοφ είχε πει: «Κατά τη διάρκεια του πρώτου μου γάμου, η Κέρστιν και εγώ περάσαμε δύσκολες στιγμές εξαιτίας των πράξεών μου. Ανέλαβα την ευθύνη και στα χρόνια που ακολούθησαν χειριστήκαμε τα πράγματα ως οικογένεια και βγήκαμε πιο δυνατοί».

Η Daily Mail ανέφερε ότι ο Έμχοφ είχε σχέση με μία από τις νταντάδες της τότε μικρής κόρης του, κάτι που οδήγησε στο τέλος του πρώτου του γάμου. Η βρετανική εφημερίδα ανέφερε ότι η γυναίκα έμεινε έγκυος και ότι, σύμφωνα με στενή φίλη της, «δεν κράτησε το παιδί».

Η παραγωγός ταινιών και πρώην σύζυγος του Έμχοφ, Κέρστιν ΜάκΚλιν, που στηρίζει την υποψηφιότητα της Χάρις για τον Λευκό Οίκο, πρόσθεσε: «Ο Νταγκ κι εγώ αποφασίσαμε να τερματίσουμε τον γάμο μας για διάφορους λόγους, πριν από πολλά χρόνια. Είναι σπουδαίος πατέρας για τα παιδιά μας, συνεχίζει να είναι σπουδαίος φίλος για μένα και είμαι πραγματικά υπερήφανη για τη ζεστή και υποστηρικτική μεικτή οικογένεια που έχουμε δημιουργήσει μαζί με τον Νταγκ, την Καμάλα κι εμένα».