Οι επιβάτες του γιοτ Bayesian, που βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα κοντά στο Παλέρμο της Σικελίας, πάλευαν να βρουν τους τελευταίους θύλακες αέρα καθώς το σκάφος βυθιζόταν, όπως περιέγραψε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Παλέρμο και μέλος της ομάδας διάσωσης των δυτών, Bentivoglio Fiandra.

«Τα θύματα αναζήτησαν καταφύγιο στην αριστερή πλευρά του σκάφους, όπου παρέμειναν οι τελευταίοι θύλακες αέρα καθώς το σκάφος βυθιζόταν» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη «Sun».

Στην πρώτη καμπίνα στα αριστερά, οι δύτες ανακάλυψαν πέντε πτώματα και στην τρίτη το πτώμα της Χάνα, της κόρης του μεγιστάνα, Μάικ Λιντς.

Οι διασώστες έψαχναν για τα θύματα του ναυαγίου ανάμεσα σε συντρίμμια που επέπλεαν και μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

«Βρήκαμε το ασφαλέστερο σημείο και μπήκαμε στο γιοτ από εκεί. Αλλά το εσωτερικό του ήταν χάος, με ντουλάπες και έπιπλα να στροβιλίζονται γύρω μας και καθρέφτες που αντανακλούσαν τα φώτα μας. Τα πτώματα ήταν όλα σφηνωμένα σε στενά σημεία, με έπιπλα πάνω ή δίπλα τους. Ήταν όλα κολλημένα εκεί» είπε ο Fiandra.

Τα τραγικά θύματα του ναυαγίου

Ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς και η 18χρονη κόρη του Χάνα ήταν μεταξύ των έξι ανθρώπων που ανασύρθηκαν νεκροί μετά τη βύθιση του πολυτελούς σκάφους κοντά στο Πορτιτσέλο.

Η σορός του Ρεκάλντο Τόμας, ο οποίος εργαζόταν ως σεφ στο superyacht, ανασύρθηκε στο σημείο τη Δευτέρα.

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ, η σύζυγός του, Τζούντι Μπλούμερ, ο δικηγόρος της Clifford Chance, Κρις Μορβίλο και η σύζυγός του, Νέντα Μορβίλο.

Οι εισαγγελείς έχουν έκτοτε ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια χωρίς να κατονομάσουν υπόπτους.