Η Κάμαλα Χάρις στο συνέδριο του κόμματος στο Σικάγο, αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα των Δημοκρατικών και ονομάστηκε υποψήφιά του στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 5η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. «Υπόσχομαι να γίνω πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς» είπε.

«Στο όνομα όλων των Αμερικανών, ανεξαρτήτως κόμματος, φυλής, φύλου ή γλώσσας, όπως αυτοί με τους οποίους μεγάλωσα, που δουλεύουν σκληρά, που προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους, που προσέχουν ο ένας τον άλλο, όλων αυτών που η ιστορία τους μπορούσε να γραφτεί μόνο στο σπουδαιότερο έθνος του κόσμου, δέχομαι την υποψηφιότητα που μου αναθέτετε για να γίνω πρόεδρος των ΗΠΑ», δήλωσε η αντιπρόεδρος Χάρις συγκινημένη στο ενθουσιασμένο πλήθος των συνέδρων ενώ ευχαρίστησε τον σύζυγό της και του ευχήθηκε «καλή 10η επέτειο γάμου».

«Το έθνος μας έχει μια πολύτιμη, φευγαλέα ευκαιρία να ξεπεράσει την πικρία»

«Με αυτές τις εκλογές, το έθνος μας έχει μια πολύτιμη, φευγαλέα ευκαιρία να ξεπεράσει την πικρία, τον κυνισμό και τις διχαστικές μάχες του παρελθόντος. Μια ευκαιρία να χαράξει έναν νέο δρόμο προς τα εμπρός. Όχι ως μέλη κάποιου κόμματος ή φατρίας, αλλά ως Αμερικανοί» επεσήμανε.

«Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι με διάφορες πολιτικές απόψεις που παρακολουθούν απόψε. Και θέλω να ξέρετε: Υπόσχομαι να γίνω πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς. …

Θα είμαι ένας πρόεδρος που θα μας ενώνει γύρω από τις υψηλότερες φιλοδοξίες μας. Ένας πρόεδρος που ηγείται – και ακούει. Που είναι ρεαλιστής. Πρακτικός. Και έχει κοινή λογική. Και πάντα μάχεται για τον αμερικανικό λαό. Από το δικαστήριο μέχρι τον Λευκό Οίκο, αυτό ήταν το έργο της ζωής μου» δήλωσε η Κάμαλα Χάρις.

Η Κάμαλα Χάρις εστίασε στη μητέρα της λέγοντας πως η καλύτερή της φίλη της ενώ εκμυστηρεύτηκε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

Υποσχέθηκε να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας

Η Δημοκρατική υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις υποσχέθηκε πως θα σταθεί «σθεναρά στο πλευρό της Ουκρανίας και των συμμάχων μας στο NATO» και δεν θα γίνει «φίλη δικτατόρων» αν εκλεγεί τον Νοέμβριο, συνεχίζοντας τις φραστικές επιθέσεις εναντίον του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν θα γίνω φίλη τυράννων και δικτατόρων όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν, που υποστηρίζουν τον Τραμπ, επειδή ξέρουν πως είναι εύκολο να χειραγωγηθεί με κολακείες και χάρες, επειδή ξέρουν ότι δεν θα επιδίωκε ποτέ να λογοδοτήσουν αυταρχικοί ηγέτες, καθώς κι ο ίδιος θέλει να είναι αυταρχικός ηγέτης», είπε η αμερικανίδα αντιπρόεδρος.

Υποσχέθηκε να «κλείσει» συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Η Κάμαλα Χάρις υποσχέθηκε ότι θα «κλείσει» συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς για πάνω από δέκα μήνες.

«Είναι καιρός να συναφθεί η συμφωνία (για την απελευθέρωση) των ομήρων και για να τεθεί σε ισχύ κατάπαυση του πυρρός», είπε η αμερικανίδα αντιπρόεδρος. «Χάθηκαν τόσες ζωές αθώων. Απελπισμένοι και πεινασμένοι άνθρωποι φεύγουν, πάνε από ένα μέρος στο άλλο για να προστατευθούν. Το εύρος των ανθρώπινων δεινών είναι συνταρακτικό», συμπλήρωσε.

«Θα ορθώνω πάντα το ανάστημά μου για να υπερασπιστώ το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται» δήλωσε.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν κι εγώ εργαζόμαστε για να τερματιστεί ο πόλεμος αυτός κατά τρόπο ώστε το Ισραήλ να είναι ασφαλές, οι όμηροι να αφεθούν ελεύθεροι, τα δεινά στη Γάζα να τερματιστούν και οι Παλαιστίνιοι να μπορέσουν να δουν να γίνεται πραγματικότητα το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια, στην ασφάλεια, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση», διαβεβαίωσε.

Κατηγόρησε τον Τραμπ ότι θέλει να γυρίσει τη χώρα «στο παρελθόν»

Η Κάμαλα Χάρις, εξαπέλυσε σφοδρή φραστική επίθεση στον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο και αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ προσάπτοντάς του πως θέλει να γυρίσει τη χώρα «πίσω», στο «παρελθόν», με το εξαιρετικά συντηρητικό πρόγραμμά του.

«Ξέρουμε πως θα έμοιαζε μια δεύτερη θητεία του Τραμπ. Είναι όλα γραμμένα στο Project 2025», είπε, παραπέμποντας στο άκρως συντηρητικό πρόγραμμα που καταρτίστηκε από συνεργάτες του μεγιστάνα κι έχει σκοπό, κατ’ αυτή, να «γυρίσει τη χώρα μας στο παρελθόν». Το πλήθος των συνέδρων αντέδρασε φωνάζοντας ρυθμικά ένα από τα συνθήματα της εκστρατείας της, «δεν γυρνάμε πίσω».

«Από πολλές απόψεις, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ασόβαρος άνθρωπος, οι συνέπειες που θα είχε το να βρεθεί ξανά στον Λευκό Οίκο είναι εξαιρετικά σοβαρές» δήλωσε.

Είπε ότι θα δημιουργήσει οικονομία που θα «επιτρέπει σε όλους να πετύχουν»

Η υποψήφια πρόεδρος υποσχέθηκε να δημιουργήσει οικονομία που «θα επιτρέπει σε όλους να πετύχουν», που θα προσφέρει «ευκαιρίες», καθώς και να προωθήσει μειώσεις φόρων «για τη μεσαία τάξη» αν αναλάβει την εξουσία.

Η νυν αντιπρόεδρος διαβεβαίωσε πως πρόθεσή της είναι να δημιουργηθεί οικονομία «όπου ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να ανταγωνίζεται και να τα καταφέρνει, είτε ζει σε αγροτική περιοχή, σε μικρή ή σε μεγάλη πόλη».

Ακόμη, υποσχέθηκε να προωθήσει μείωση φόρων για τη μεσαία τάξη, τονίζοντας ότι ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ αδιαφορεί γι’ αυτήν.

«Αντί για την αύξηση φόρων του Τραμπ, θα περάσουμε μείωση φόρων για τη μεσαία τάξη που θα ωφελήσει πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς», είπε, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένη.

Η κα Χάρις επιχειρηματολόγησε πως τα σχέδια του κ. Τραμπ για αύξηση δασμών θα συνεπάγονταν αυξήσεις τιμών.

Χαρακτήρισε τη βελτίωση της κατάστασης για τη μεσαία τάξη «καθοριστικό στόχο» της δυνητικής προεδρίας της.

H υποψήφια πρόεδροςδεσμεύτηκε πως εάν εκλεγεί θα προωθήσει μεταρρύθμιση του «παρακμασμένου συστήματος για τη μετανάστευση» στις ΗΠΑ, αναφερόμενη στο πολιτικά εκρηκτικό ζήτημα που προβάλλουν κυρίως οι Ρεπουμπλικάνοι σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία.

«Ξέρω πως μπορούμε να αρθούμε στο ύψος της περήφανης κληρονομιάς μας ως έθνος μεταναστών και να αναμορφώσουμε το παρακμασμένο σύστημα μετανάστευσης» της χώρας, είπε υποσχόμενη να καταρτίσει σχέδιο που θα παίρνει υπόψη τις απόψεις και των δυο μεγάλων κομμάτων και κατηγορώντας ταυτόχρονα τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ πως απέτυχε στο ζήτημα. «Αρνούμαι να παίξω πολιτικά παιγνίδια με την ασφάλειά μας», συμπλήρωσε η αντιπρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ