Μια τραγωδία σημειώθηκε στους CrossFit Games 2024 που διεξάγονταν σε λίμνη στο Τέξας, καθώς ένας αθλητής πνίγηκε κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος της κολύμβησης. Ο 28χρονος Lazar Ðukić από τη Σερβία βρήκε τραγικό θάνατο, σύμφωνα με το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Tarrant και τον CEO της CrossFit, Don Faul.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Φορτ Γουόρθ στο Τέξας των ΗΠΑ κλήθηκε να βοηθήσει την Aστυνομία του Φορτ Γουόρθ, αφού ο αθλητής βυθίστηκε στο νερό γύρω στις 08:00 το πρωί και δεν αναδύθηκε.

Ο αθλητής βυθίστηκε κάτω από το νερό γύρω στις 8:00 το πρωί και δεν αναδύθηκε, σύμφωνα με τον Craig Trojacek, εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Με τη βοήθεια της ομάδας κατάδυσης του αστυνομικού τμήματος του Φορτ Γουόρθ και drones, το πτώμα ανασύρθηκε περίπου μία ώρα αργότερα», δήλωσε ο Trojacek.

Ο δήμαρχος του Φορτ Γουόρθ, Mattie Parker, δήλωσε ότι η πόλη έχει διαθέσει συμβούλους ψυχικής υγείας για να υποστηρίξει όσους μπορεί να το χρειαστούν.

Το ελικόπτερο του CBS News Texas βρισκόταν πάνω από τη λίμνη και κατέγραψε τις σκηνές την ώρα που έβγαζαν ένα πτώμα από το νερό και το έβαζαν σε ειδικό σάκο.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις και δραστηριότητες της Πέμπτης ακυρώθηκαν.

Η CrossFit έκανε γνωστό πως συνεργάζεται στενά με τους ερευνητές για την υπόθεση.