Το Bloomberg σε νέο δημοσίευμά του σχολίασε την επίθεση της Ουκρανίας στο Κουρσκ της Ρωσίας και σημείωσε ότι η επιχείρηση «τσαλάκωσε» την εικόνα του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος, Άντονι Χάλπιν, έγραψε στο bloomberg.com, πως ο ουκρανικός στρατός «έπιασε στον ύπνο» τον ρωσικό, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει έγκαιρα.

Παράλληλα, το γεγονός ότι πέρασε στην επίθεση ο αμυνόμενος, «που χάνει τον πόλεμο», αποτελεί πλήγμα για τον ρωσικό στρατό, με αποτέλεσμα πολλοί ρώσοι στρατιωτικοί bloggers να κατηγορούν τους στρατηγούς για ανικανότητα.

«Ο πόλεμος, που ξεκίνησε και μαίνεται στην Ουκρανία, τώρα διαχέεται όλο και περισσότερο στη Ρωσία, όπου οι άνθρωποι στις παραμεθόριες περιοχές ζουν υπό τον διαρκή κίνδυνο βομβαρδισμών και τα μη επανδρωμένα ουκρανικά αεροσκάφη πλήττουν βασικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις», σημείωσε ο Χάλπιν.

Μεταξύ άλλων πρόσθεσε πως οι τελευταίες εξελίξεις στο Κουρσκ είναι πιθανό να ενισχύσουν το αφήγημα του Κιέβου, ότι η Δύση δεν πρέπει να φοβάται το Κρεμλίνο, και να επιτρέψουν στην Ουκρανία να επιτεθεί κανονικά στο ρωσικό έδαφος.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής η επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κουρσκ προέρχεται από τη ρωσική πλευρά, με την Ουκρανία να μην ανακοινώνει τίποτα. Στις μάχες φέρεται να σκοτώθηκαν 660 ουκρανοί στρατιώτες, ενώ έχουν εκκενωθεί αρκετές περιοχές.