Μια ρωσίδα πρωταθλήτρια του σκακιού φέρεται να επιχείρησε να δηλητηριάσει μια αντίπαλό της σε πρόσφατο τουρνουά σε μια θρασύτατη κίνηση που κατέγραψε η κάμερα.

Το βίντεο από τις 2 Αυγούστου δείχνει την 40χρονη Αμίνα Αμπακάροβα να μπαίνει κρυφά στην αίθουσα του τουρνουά του σκακιστικού πρωταθλήματος του Νταγκεστάν στη Μαχατσκαλά, μια πόλη στη νότια Ρωσία, ενώ τσεκάρει αν το πεδίο είναι ελεύθερο.

Μόλις μπαίνει μέσα, περπατά άνετα στην αίθουσα προτού σταματήσει σε μια από τις πολλές σκακιέρες που είχαν στηθεί, ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά για να δει αν την κοιτάει κανείς και στη συνέχεια παίρνει κάτι από την τσάντα της.

Στη συνέχεια η Αμπακάροβα εμφανίζεται να ρίχνει μια ουσία πάνω στο τραπέζι και στη σκακιέρα, πριν την τρίψει σε αρκετές φιγούρες. Έπειτα, βγαίνει από το δωμάτιο.

Ο φερόμενος στόχος της, η 30χρονη αντίπαλος, Ουμαϊγκανάρ Οσμάνοβα, κάθισε στο σημείο και αρρώστησε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η απόπειρα της Αμπακάροβα ανακαλύφθηκε, αφού ένας κριτής ανέφερε στην Αστυνομία την ύποπτη ασθένεια της Οσμάνοβα και ελέγχθηκαν οι κάμερες ασφαλείας.

Αργότερα παραδέχτηκε στην Αστυνομία ότι έσπασε ένα θερμόμετρο πάνω από το τραπέζι και άπλωσε υδράργυρο. Φέρεται, επίσης, να προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη της λέγοντας ότι η Οσμάνοβα ήταν εκείνη που ξεκίνησε την κόντρα ανάμεσά τους, αφού κακολόγησε την ίδια και την οικογένειά της σε ένα προηγούμενο τουρνουά.

«Έχω σοκαριστεί με αυτό που συνέβη. Δεν μπορώ να κατανοήσω τα κίνητρα που ώθησαν μια τόσο έμπειρη σκακίστρια όπως είναι η Αμπακάροβα να κάνει αυτήν την πράξη», δήλωσε η υπουργός Αθλητισμού του Νταγκεστάν, Σαζίντα Σαζίντοβα. «Οι ενέργειές της θα μπορούσαν να έχουν τραγικό αποτέλεσμα, απειλώντας τη ζωή όλων των διαγωνιζομένων, ακόμα και του εαυτού της».

Η Αμπακάροβα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τριών ετών, εάν καταδικαστεί για την κατηγορία της σκόπιμης πρόκλησης σωματικής βλάβης, σύμφωνα με τη New York Post.

Πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα σκακιού της περιφέρειας του Βόρειου Καυκάσου και εργάζεται ως προπονήτρια σκακιού σε σχολείο στη Μαχατσκαλά.