Έχουν χαρακτηριστεί «δίδυμο της χρονιάς», προτού καν μάλιστα ξεκινήσουν τις κοινές τους εμφανίσεις. Ο λόγος για δύο ιδιαίτερα δημοφιλείς παρουσιαστές, ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι από σήμερα θα ξεκινήσουν την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού ΤΕΝ της Μελβούρνης.

Ο μουστακαλής Γιώργος Ντονικιάν και η μελαχρινή Ελένη Καπάλου, κάνουν πρεμιέρα στον «αέρα» της Αυστραλίας, φιλοδοξώντας να φέρουν την επανάσταση στην τηλεοπτική ενημέρωση της χώρας.

Η παρουσία δύο ομογενών στο κεντρικό δελτίο ενός μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού, που ξεκινά σήμερα, θεωρείται ιστορική για το αυστραλιανό τηλεοπτικό πεδίο.

Περιγράφοντας την τηλεοπτική τους σχέση, οι δύο παρουσιαστές χρησιμοποίησαν προτάσεις όπως «ελληνική χημεία», «τηλεοπτικός… γάμος», «μία μικρή επανάσταση». Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος» η Ελένη Καπάλου λέει: «Με τον Γιώργο έχω δουλέψει στο παρελθόν. Μας συνδέει μία αμοιβαία συμπάθεια και σεβασμός. Έχουμε συνεργαστεί πάλι σε δελτίο ειδήσεων της Καμπέρας και από την πρώτη στιγμή που δουλέψαμε μαζί ένοιωθα ασφάλεια, εμπιστοσύνη. Υπάρχει μία φοβερή χημεία μεταξύ μας, η οποία προέρχεται αναμφισβήτητα από ο γεγονός ότι είμαστε και οι δύο ελληνικής καταγωγής. Κάνουμε την κουβεντούλα μας στα ελληνικά πολλές φορές γιατί έτσι μας βγαίνει. Βέβαια, προσέχουμε πολύ συνειδητά να μην περιθωριοποιούμε τους συναδέλφους μας, που μας πειράζουν συνεχώς λέγοντας ότι κουβαλάμε την τρελή ετικέτα του Έλληνα, με την καλή έννοια πάντα».

Και ο Γιώργος συμπληρώνει: «Η σχέση μας μοιάζει λίγο με συζυγική» για να συνεχίσει η Ελένη: «Ναι έτσι ακριβώς. Θυμάμαι ότι όταν πρωτάρχισα την παρουσίαση ειδήσεων, ο παραγωγός, μου είπε ότι πέρα από όλα τα άλλα η σχέση με τον συμπαρουσιαστή μου κάποιες μέρες θα είναι όπως η σχέση μεταξύ δύο συζύγων. Όταν εκείνος θα νοιώθει πεσμένος εγώ θα πρέπει να τον ανεβάσω και το αντίθετο».

«Νοιώθω τυχερός που δουλεύω με την Ελένη, όχι μόνο γιατί είναι ελληνικής καταγωγής και όπως και να το δει κανείς καταλαβαινόμαστε σε πολλά επίπεδα, αλλά και γιατί είναι συνεργάσιμη. Το μόνο μου πρόβλημα είναι το πώς θα τα βγάλω πέρα με την αστείρευτη ενεργητικότητά της», συμπληρώνει ο Γιώργος γελώντας!

Μιλώντας για τις δυσκολίες που συνάντησε λόγω της ελληνικής καταγωγής της και του ονόματός της η Ελένη Κάπαλος λέει: «Όταν ξεκίνησα ως ρεπόρτερ στο κανάλι 9, τα άκουσα όλα. ‘Είσαι μελαχρινή, είσαι παχουλή, είσαι ηλικιακά μεγάλη, πρέπει να αλλάξεις το όνομά σου’. Όλα σου λέω. Οι περισσότεροι βέβαια τα είχαν με το όνομά μου, αυτό κι αν ήταν ‘αγκάθι’. Αντιστάθηκα και προσπάθησα να αποδείξω σε όλους ότι όλα αυτά τα στερεότυπα αν κάποιος κάνει καλά τη δουλειά του μπορούν να ξεπεραστούν. Την πόρτα μου την άνοιξαν οι Ολυμπιακοί της Αθήνας. Έπεισα το κανάλι 9 να με στείλει στην Ελλάδα για τους Αγώνες. Δεν με εμπιστεύονταν. Είμαι Ελληνίδα, ήξερα την ελληνική πραγματικότητα, ήθελα να κάνω εγώ το ρεπορτάζ. Το θεωρούσα υποχρέωσή μου ως Ελληνίδα. Για ένα μήνα αναγκάστηκα να βάλω χρήματα από την τσέπη μου για να καλύψω τα δικά μου αλλά και τα έξοδα του συνεργείου μου. Όταν άρχισα να στέλνω ρεπορτάζ για πολλά και διαφορετικά προγράμματα του καναλιού τότε κατάλαβαν ότι τα στερεότυπα πάνε περίπατο όταν υπάρχουν ικανότητες».

Και ο Γιώργος Ντονικιάν συμπληρώνει για το μουστάκι του: «Αχ αυτό το μουστάκι μου! Πριν από 30 χρόνια όταν ξεκίνησα στο κανάλι 9 ρώτησα τον τότε παραγωγό μου Graham Kennedy (είχε θεωρηθεί ο βασιλιάς της αυστραλιανής τηλεόρασης) αν έπρεπε να το ξυρίσω. ‘Όχι’ μου είπε, ‘το μουστάκι είναι το σήμα κατατεθέν σου, σου πάει’. Τότε νόμιζα ότι με σαμποτάριζε. Κανένας παρουσιαστής ειδήσεων δεν είχε μουστάκι τότε. Είχε δίκιο όμως ο Graham. Το μουστάκι έγινε το σήμα κατατεθέν μου. Όσο για το όνομα τι να σου πω! Μου είχαν βρει και πιθανά επώνυμα, Brown, Black, White, οποιασδήποτε απόχρωσης μπορείς να φανταστείς. Αντιστάθηκα και να ‘μαι σήμερα, παραμένω Ντονίκιαν».

Όσο για το δελτίο που ξεκινάνε σήμερα ο Γιώργος Ντονικιάν λέει: «Δεν λέμε απλά τις ειδήσεις. Θα έχει περάσματα σε ζωντανά πλάνα, θα έχει ζωντάνια, ελευθερία, ειδήσεις αποκλειστικές και μην νομίσεις ότι σε όλα αυτά δεν βοηθά η ελληνική μας καταγωγή. Μία βόλτα στα ελληνικά στέκια να κάνουμε και ακούμε ιστορίες που ποτέ δεν θα ακουστούν στα άλλα κανάλια. Θα τις ψάξουμε, θα είναι το διαφορετικό, θα είναι τα ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας».