Νέες διαστάσεις λαμβάνει το ζήτημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ με μια νέα είδηση να φαντάζει με… κακόγουστο αστείο, καθώς αυτόματοι πωλητές θα πουλάνε σφαίρες για όπλα, με τα πολεμοφόδια να βρίσκονται δίπλα σε σνακ, αναψυκτικά και γάλατα!

Η πρωτοβουλία ανήκει στην εταιρεία American Rounds, που θα εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα σε παντοπωλεία των Αλαμπάμα, Οκλαχόμα και Τέξας, όπως έγραψε η ιστοσελίδα του abcnews.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι αυτόματοι πωλητές διαθέτουν τεχνολογία επαλήθευσης ηλικίας, καθώς χρησιμοποιούν σαρωτή ταυτότητας και λογισμικό αναγνώρισης, με τη διαδικασία να γίνεται εύκολα και γρήγορα όπως σε ένα tablet.

Αυτόματος πωλητής της American Rounds που πουλάει σφαίρες

«Οι καινοτομίες που κάνουν τις πωλήσεις πυρομαχικών πιο ασφαλείς μέσω αναγνώρισης προσώπου, επαλήθευσης ηλικίας και παρακολούθησης σειριακών πωλήσεων είναι υποσχόμενα μέτρα ασφαλείας που ανήκουν στα καταστήματα όπλων, όχι στον χώρο όπου αγοράζετε το γάλα των παιδιών σας», είπε επικριτικά ο Nick Suplina, ανώτερος αντιπρόεδρος για τον νόμο και την πολιτική στην Everytown for Gun Safety.

«Σε μια χώρα γεμάτη με όπλα και πυρομαχικά, όπου τα όπλα είναι η κύρια αιτία θανάτων για παιδιά, δεν χρειάζεται να κανονικοποιούμε περαιτέρω την πώληση και προώθηση αυτών των προϊόντων», πρόσθεσε στη συνέχεια.