Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να διατηρήσει τον Γκαμπριέλ Ατάλ στην πρωθυπουργία. Ο Ατάλ μετέβη στο μεσημέρι στο γραφείο του Εμανουέλ Μακρόν για να του επιδώσει την παραίτησή του, όπως προανήγγειλε χθες, Κυριακή.

Ο γάλλος πρόεδρος, του ζήτησε να συνεχίσει «προς το παρόν» να τελεί τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα προκειμένου να «διασφαλίσει η σταθερότητα της χώρας».

Είναι μια δύσκολη περίοδος για τη Γαλλία αφού σε λίγες μόλις εβδομάδες ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδος για τη χώρα και τη θέση της στην παγκόσμια σκηνή.

Για «σύγχυση» και «ομίχλη» κάνει λόγο ο γαλλικός Τύπος.

Το «ξεκαθάρισμα» που υποσχέθηκε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά τη διάλυση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης δημιούργησε μία διαιρεμένη σε τρία μπλοκ βουλή, βυθίζοντας την χώρα σε μεγάλη«σύγχυση», γράφει η συντηρητική Le Figaro

Ίδια η διαπίστωση στην Le Parisien-Aujourd’hui en France: «Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε υποσχεθεί ένα ξεκαθάρισμα, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή! Η κατάσταση είναι περισσότερο νεφελώδης και περιπεπλεγμένη μετά τις βουλευτικές εκλογές (…) Σε σύγχυση μπροστά στα αποτελέσματα τα οποία όπως αντιλαμβάνονται καθιστούν ακυβέρνητη την Εθνοσυνέλευση, οι Γάλλοι δυσκολεύονται να δουν προς τα πού κατευθυνόμαστε».