«Είχε πέσει κάτω και έτρωγε κλωτσιές στο κεφάλι από δέκα άτομα» λέει ο πατέρας του 20χρονου Ελληνογερμανού, Φίλιππου Τσάνη, που δέχτηκε δολοφονική επίθεση από ομάδα δέκα ανδρών σε πάρκο της Γερμανίας.

Ο νεαρός γιόρταζε την αποφοίτηση της αδερφής του όταν οι άγνωστοι πλησίασαν εκείνον και τον φίλο του. Φαίνεται αρχικά να λογομάχησαν, όμως γρήγορα η ομάδα των δέκα άρχισαν να χτυπάνε τα δύο νεαρά παιδιά.

«Εκείνη την ώρα πέρασε μία ομάδα, 10 άτομα τους είδανε και αμέσως χωρίς λόγο άρχισαν να τους δέρνουν. Ο γιος μου τους είπε “παιδιά σταματήστε φύγετε, αφήστε μας στην ησυχία μας”», είπε ο πατέρας του θύματος, μιλώντας στο Live News.

«Τον πλακώσανε στο ξύλο, εκείνη την ώρα έπεσε κάτω και από τα 10 άτομα έτρωγε κλωτσιές στο κεφάλι» συγκλονίζει.

Ένας από την παρέα τον δέκα φαίνεται να χτυπούσε με εμμονή τον άτυχο 20χρονο. Ο Φίλιππος είχε πέσει στο έδαφος, με τον δράστη να του επιτίθεται με δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του.

«Τον πήγαν απευθείας στο νοσοκομείο εκεί κατάλαβαν ότι το κεφάλι είχε πολλά τραύματα. (του έκαναν μαγνητική) Εκεί είδαν ότι έχει γεμίσει υγρά και αίμα το κεφάλι του, ήταν τόσο δυνατή η πίεση που δεν έδωσαν ούτε 1% να ζήσει. Τον κρατούσαν ζωντανό μέχρι την Δευτέρα με σωληνάκια» λέει συγκινημένος ο πατέρας του Φίλιππου.

Σεσημασμένος ο δράστης

Ο άνθρωπος που προκάλεσε τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στον άτυχο Φίλιππο δεν άργησε να πέσει στα χέρια των γερμανικών Αρχών.

Πρόκειται για έναν 18χρονο σεσημασμένο με καταγωγή από την Συρία, με γερμανικά μέσα να αναφέρουν πως η οικογένειά του φαίνεται να εμπλέκεται με τον ISIS.

«Τον χτύπησαν επειδή φορούσε σταυρό»

«Το πιο άρρωστο είναι ότι αυτά τα ανεβάζουν σε βίντεο και καμαρώνουν για αυτά που κάνουν. Όλα αυτά τα παιδιά φορούσαν σταυρό και ήταν Χριστιανοί. Πριν τον Φίλιππο έγιναν ξανά τέτοιες επιθέσεις, τρομοκρατικές τις λέμε εδώ στη Γερμανία. Πριν τον Φίλιππο είχαν σκοτώσει έναν 26χρονο, επίσης όπως και έναν αστυνομικό» υποστήριξε συγγενής του ομογενή, που έμενε στο Μίντεν και μίλησε στην εκπομπή «Tlive».