Ξεκάθαρη ήταν η στήριξη που παρείχε η Ευρωπαϊκή Ένωση προς τη Λευκωσία, μετά τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, που ανέφερε ότι η Κύπρος θα «γίνει μέρος του πολέμου» σε περίπτωση που το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο, κατά την ενημέρωση των ανταποκριτών στις Βρυξέλλες, «η Κύπρος είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κύπρος είναι ένα. Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη – μέλη μας είναι απειλή εναντίον ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται δίπλα στην Κύπρο. «Υπό αυτό το πρίσμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει πλήρως την Κύπρο και τη δήλωση που έκανε για τις απειλές από την Χεζμπολάχ ο πρόεδρος της νήσου. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στη Λευκωσία και να δείχνουμε αλληλεγγύη στην Κύπρο. Και γι’ αυτό στηρίζουμε τη δήλωση που εκδόθηκε από τον Κύπριο πρόεδρο», ανέφερε.