Στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά από 173 ημέρες, η Κέιτ Μίντλετον εμφανίστηκε χαμογελαστή, καθώς ενώθηκε με τα παιδιά της και τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας για να γιορτάσει τα επίσημα γενέθλια του βασιλιά.

Ο Βρετανός βασιλιάς Κάρολος και η 42χρονη στάθηκαν δίπλα-δίπλα σε μια ένδειξη δύναμης και ενότητας, καθώς πέρυσι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ήταν αυτός που είχε τοποθετηθεί δίπλα στον πατέρα του.

Τόσο η Κέιτ όσο και ο βασιλιάς διαγνώστηκαν με καρκίνο στις αρχές του έτους και έχουν έρθει πιο κοντά καθώς στηρίζουν ο ένας τον άλλον σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους.

Βγαίνοντας έξω υπό τις επευφημίες των χιλιάδων συγκεντρωμένων έξω από τις ατσάλινες πύλες, η βασιλική οικογένεια έδειξε ενωμένη καθώς παρακολουθούσε το θεαματικό πέρασμα της RAF.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας της Κέιτ δεν είναι και τόσο ξεκάθαρες όλο αυτό το διάστημα που απέχει από τα δημόσια καθήκοντά της.

Από τη μία πλευρά, λέγεται ότι μπορεί να μην αναλάβει ξανά τα βασιλικά της καθήκοντα μέχρι το 2025, ενώ την ίδια στιγμή γνωστά μέσα αναφέρουν πως βγαίνει όλο και πιο συχνά έξω με την οικογένειά της.

Η υποστήριξη του κόσμου έχει συγκινήσει βαθιά την πριγκίπισσα, η οποία δήλωσε ότι «έμεινε άναυδη» από τα «μηνύματα αγάπης» που τη βοήθησαν τόσο εκείνη όσο και τον Γουίλιαμ, «να περάσουμε κάποιες από τις πιο δύσκολες στιγμές».