Γιορτάζουν σήμερα τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με αφορμή τα γενέθλια του Βασιλιά Καρόλου. Το Trooping the Colour, η επίσημη έναρξη δηλαδή του εορτασμού, θα έχει ιδιαίτερη σημασία φέτος λόγω της Κέιτ Μίντλετον, η οποία θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή της έπειτα από μήνες.
Η εμφάνισή της στο Trooping the Colour και στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ δίπλα στον βασιλιά Κάρολο και στην Καμίλα, θα είναι η πρώτη για την πριγκίπισσα της Ουαλίας έπειτα από μήνες απουσίας λόγω του καρκίνου και της προληπτικής θεραπείας στην οποία υποβάλλεται. 


Η πριγκίπισσα Κέιτ θα έρθει με άμαξα -σύμφωνα με την παράδοση- μαζί με τα παιδιά της, τον πρίγκιπα Τζορτζ την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον Λούις, πριν εμφανιστεί στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ μαζί με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

Με ένα συγκινητικό μήνυμα και μια φωτογραφία της η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε ότι θα παραστεί στο Trooping the Colour και ευχαρίστησε όσους τη στήριξαν στη μάχη μετά τη διάγνωση του καρκίνου της.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρχαν διαρροές ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα κάνει την έκπληξη και θα εμφανιστεί στο μπαλκόνι του παλατιού, έστω και για λίγο βάζοντας έτσι τέλος στην παραφιλολογία για την υγεία της χωρίς ωστόσο να είχε επιβεβαιωθεί κάτι επίσημα, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας της Κέιτ δεν είναι και τόσο ξεκάθαρες όλο αυτό το διάστημα που απέχει από τα δημόσια καθήκοντά της.

Από τη μία πλευρά, λέγεται ότι μπορεί να μην αναλάβει ξανά τα βασιλικά της καθήκοντα μέχρι το 2025, ενώ την ίδια στιγμή γνωστά μέσα αναφέρουν πως βγαίνει όλο και πιο συχνά έξω με την οικογένειά της.

Τι είναι το Trooping the Colour

Η παραδοσιακή τελετή Trooping the colour ανάγεται στις πολεμικές προετοιμασίες του παρελθόντος, όταν όλες οι σημαίες επιδεικνύονταν στους στρατιώτες προκειμένου να είναι σε θέση να τις αναγνωρίζουν μέσα στη σύγχυση της μάχης.

Το τελετουργικό καθιερώθηκε το 1748 από τον βασιλιά Γεώργιο Β’ και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με μια μεγάλη παρέλαση των έφιππων φρουρών στο Λονδίνο.

Ακολουθεί η παραδοσιακή επιθεώρηση του στρατεύματος κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. 

Πραγματοποιείται εδώ και πάνω από 260 χρόνια και πάνω από 1.400 στρατιωτικοί μαζί με 200 άλογα και 400 μουσικούς παρελαύνουν κάθε Ιούνιο.

Ένας βασιλιάς ή μια βασίλισσα έχει δύο φορές γενέθλια τον χρόνο, αυτά που γιορτάζονται την ημερομηνία γέννησής του και αυτά που γιορτάζονται τον Ιούνιο.

Ο μονάρχης επιθεωρεί τα στρατεύματα της εκλεκτής μονάδας του Household Division.

«Μετά από εβδομάδες εξαντλητικών προβών και επίπονης προετοιμασίας, 250 μουσικοί, 20 αυλητές, 240 στρατιωτικά άλογα, ένας εξαιρετικά μεγάλος σκύλος και σχεδόν 1.000 στρατιώτες θα προσφέρουν ένα υπέροχο θέαμα για τον βασιλιά, το έθνος και τον κόσμο στο Λονδίνο το Σάββατο 15 Ιουνίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού στρατού.

«Η παρέλαση των γενεθλίων του βασιλιά είναι ένα δώρο του βρετανικού στρατού προς την Αυτού Μεγαλειότητα με την ευκαιρία των επίσημων γενεθλίων του βασιλιά.

Πραγματοποιείται παραδοσιακά το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου, ανεξάρτητα από την πραγματική ημερομηνία γέννησης του ηγεμόνα.

Η παρέλαση είναι μια ευκαιρία για το Household Division να επιδείξει την επαγγελματική του αριστεία και την αφοσίωσή του στο στέμμα».