Τα MacDonalds έχασαν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο «Big Mac» για τα προϊόντα πουλερικών τους, έπειτα από απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου, σε μια νίκη της ιρλανδικής αλυσίδας Supermac’s, σε μια χρόνια εμπορική διαμάχη.

Σύμφωνα με το Reuters, το Γενικό Δικαστήριο με έδρα το Λουξεμβούργου αποφάσισε για την προσπάθεια της Supermac’s να αφαιρέσει από τα McDonalds τη δυνατότητα χρήσης του όρου για προϊόντα κρέατος και πουλερικών. Το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε απορρίψει το αίτημα της Supermac’s επιβεβαιώνοντας το δικαίωμα χρήσης του όρου από τα McDonalds για μπέργκερ με κρέας και κοτόπουλο, με αποτέλεσμα η ιρλανδική εταιρεία να εφεσιβάλει την απόφαση.

Η Supermac’s η οποία άνοιξε το πρώτο της εστιατόριο στο Galway το 1978, πουλά μπέργκερ από βοδινό και κοτόπουλο αλλά και τηγανιτό κοτόπουλο και σάντουιτς. Το Γενικό Δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα των McDonald’s και άλλαξε σε ένα μέρος της την απόφαση του Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Τα McDonalds χάνουν το σήμα κατατεθέν του Big Mac για τα προϊόντα πουλερικών» ανέφερε ο δικαστής. «Τα McDonalds δεν έχουν κάνει εκτεταμένη χρήση του όρου για διάστημα 5 ετών σε σχέση με τα συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες».

Η McDonald’s μπορεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ανώτερο στην Ευρώπη.