Ένας μεγιστάνας πήρε διαζύγιο από τη σύζυγό του, επειδή την απάντησε με άλλη γυναίκα που άφησε έγκυο και κλήθηκε να πληρώσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην πρώην, με το σκεπτικό ότι είχαν κοινή περιουσία.

Σύμφωνα με το BBC, το περιστατικό σημειώθηκε στη Νότια Κορέα και αφορά τον Chey Tae-won που χώρισε πριν από μια δεκαετία, αλλά η υπόθεσή του μόλις εκδικάστηκε.

Σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Σεούλ πρέπει να δώσει 1,38 τρισεκατομμύρια γουόν (ένα δισεκατομμύριο δολάρια) στην Roh So-young με την οποία ήταν παντρεμένος για 35 χρόνια.

Στην ετυμηγορία του, το δικαστήριο ανέφερε ότι «ήταν εύλογο να αποφανθεί ότι, ως σύζυγός του, η Roh έπαιξε ρόλο στην αύξηση της αξίας της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ομίλου SK και της Chey».

Ο μεγιστάνας Chey Tae-won

Το δικαστήριο έκρινε την περιουσία του κυρίου Chey σε περίπου 4 tn won, πράγμα που σημαίνει ότι η κυρία Roh – με την οποία ο Chey είχε τρία παιδιά – θα έπαιρνε περίπου το 35%.

Διαπίστωσε επίσης ότι η Roh είχε βοηθήσει στη διευκόλυνση των ρυθμιστικών εμποδίων για την επιχείρηση του Chey και ότι ο πατέρας της – ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας Roh Tae-woo – είχε «παίξει το ρόλο της προστατευτικής ασπίδας» για τον πρώην πρόεδρο της SK Chey Jong-hyon.

Το δικαστήριο είπε ότι ο Chey δεν έδειξε «ενδείξεις μεταμέλειας για την αποκρουστική συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της δίκης, ούτε σεβασμό για τη μονογαμία» και είπε ότι ο νέος διακανονισμός έλαβε υπόψη τα βάσανα της κυρίας Roh για την εξωσυζυγική σχέση του πρώην συζύγου της.

Οι δικηγόροι του κυρίου Chey υποστήριξαν ότι, αντί οι πολιτικές διασυνδέσεις της πρώην συζύγου του να ενισχύουν την επιχείρησή του, αποτέλεσαν μειονέκτημα.

Οι μετοχές της SK Inc – η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ημιαγωγών στον κόσμο και έχει επίσης συμφέροντα στις τηλεπικοινωνίες, τα χημικά και την ενέργεια – σημείωσαν άνοδο 9% μετά την απόφαση.