Αναβρασμός επικρατεί στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Σλοβακία μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, με τους χρήστες της πλατφόρμας «Χ» να διερωτώνται ποιος και γιατί τον ήθελε νεκρό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Φίτσο έχει αναλάβει τέσσερις φορές την πρωθυπουργία της Σλοβακίας, με την τελευταία ανανέωση της θητείας του να σημειώνεται πέρυσι.

Γενικά κινούνταν μεταξύ του φιλοευρωπαϊκού ρεύματος και εθνικιστικών θέσεων, που αντιτίθενται στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ. Επίσης, όπως αναφέρει το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο, είναι γνωστός για το ότι αλλάζει πολιτικές θέσεις αναλόγως με την πορεία που ακολουθεί η κοινή γνώμη ή με βάση τις πολιτικές εξελίξεις.

Μάλιστα, τον τελευταίο χρόνο προκάλεσε αίσθηση το γεγονός πως δεν ήθελε να στηρίξει πλήρως την Ουκρανία και ότι διαφώνησε με την αποστολή όπλων στο Κίεβο, ενώ φέρεται να επιχείρησε να αποκαταστήσει τις σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία.

Στην πλατφόρμα «Χ», λοιπόν, επικρατεί αναβρασμός σε σχέση με τα κίνητρα πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές της Σλοβακίας, που συνέλαβαν τον δράστη.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο γνωστός μισογύνης influencer, Άντριου Τέιτ, που έγραψε τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια της Covid στη Σλοβακία επικρατούσε τρέλα. Ήμουν εκεί. Πλήρες ναζιστικό, αστυνομικό κράτος.

Η κυβέρνηση άλλαξε και επέστρεψε στη λογική υπό τον Φίτσο.

Ο Φίτσο απέρριψε την παγκόσμια συμφωνία του ΠΟΥ για την πανδημία.

Ο Φίτσο ήταν επίσης κατά του πολέμου στην Ουκρανία, ζητώντας ειρήνη.

Οι εχθροί της αλήθειας δεν κρύβουν πλέον τις προθέσεις τους».