Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έδωσε εντολή να γίνει επανεξέταση του νόμου εναντίον της δωροδοκίας τον οποίο ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και θα έχει ισχύ από τον προσεχή Απρίλιο, μετά τις μεγάλες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από τον επιχειρηματικό κόσμο και από πολλά μέσα ενημέρωσης.

Οι εκπρόσωποι των μεγάλων βρετανικών επιχειρήσεων ενημέρωσαν την «Ντάουνινγκ Στριτ» ότι θα αποφεύγουν να διεκδικούν συμβόλαια στο εξωτερικό, σε βάρος φυσικά της αγγλικής οικονομίας. Και αυτό γιατί φοβούνται ότι χωρίς να το θέλουν μπορεί να υποπέσουν στο αδίκημα της δωροδοκίας ξένου επισήμου για το οποίο ο νέος νόμος προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι 10 χρόνια, εάν το ίδιο αδίκημα επαναληφθεί για δεύτερη φορά.

Μάλιστα οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τη Φόρμουλα 1 προειδοποίησαν την κυβέρνηση ότι εάν εφαρμοσθεί αυτός ο νόμος κινδυνεύουν να χάσουν τους χορηγούς τους, καθώς η φιλοξενία επισήμων στις διοργανώσεις της Φόρμουλα 1 μπορεί να χαρακτηρισθεί ως δωροδοκία.

Η επανεξέταση του νόμου θα γίνει από ειδική επιτροπή στην οποία θα μετέχουνο υπουργός οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν και ο υπουργός Ανάπτυξης Βινς Κέιμπλ.