Από το σχεδιαζόμενο νέο στρατηγείο του αποστακτηρίου ουίσκι της Blue Run Spirits στην Τζορτζτάουν έχει δώσει στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες το διεθνώς γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group (BIG). Το αρχιτεκτονικό σχέδιο, με επωνυμία «Μαίανδρος», έχει στόχο να φέρνει στον νου το ταξίδι των πλούσιων σε ασβεστολιθικά πετρώματα νερών του Royal Spring της πόλης της Πολιτείας του Κεντάκι, καθώς ελίσσονται μέσω των διαδικασιών απόσταξης, παλαίωσης και μίξης για να γίνουν μπέρμπον και ουίσκι Blue Run.
Οι εργασίες για το αποστακτήριο, με εμβαδόν 3.250 τετραγωνικά μέτρα, και για την αποθήκη, με εμβαδόν 1.858 τετραγωνικά μέτρα, όπου τοποθετούνται τα βαρέλια για την παλαίωση, αρχίζουν φέτος, στο Lanes Run Business Park. Αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικά το 2025.
«Για τη Blue Run, έχουμε συνοψίσει την όλη διαδικασία δημιουργίας ουίσκι σε μία μόνο γραμμική συνέχεια – από τη απόσταξη στην ωρίμανση και στην εμφιάλωση. Η μήκους μισό μίλι διαδικασία ελίσσεται ανάμεσα στις γλυκές λοφοπλαγιές δημιουργώντας στροφές και πλαγιές, όρμους και σημεία με θέα. Μία μόνο σκεπή από φωτοβολταϊκές πλάκες στριφογυρίζει και συστρέφεται για να διατηρήσει βέλτιστο προσανατολισμό παρά το ότι οι δραστηριότητες από κάτω απαιτούν μεγαλοπρέπεια ή οικειότητα. Με τον ίδιο τρόπο που σχηματίζεται ο Royal Spring από το πώς το νερό ρέει στην κοίτη του, το Blue Run Distillery σχηματίζεται από τη ροή του ουίσκι και τις διαδικασίες και τους ανθρώπους που το γεννούν» είπε ο Bjarke Ingels, ιδρυτής και διευθυντής δημιουργικού του γραφείου.
«Το ντιζάιν είναι στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε στη Blue Run, από το ποτό μας μέχρι τη φιάλη μας και μέχρι το νέο μας αποστακτήριο» τόνισε ο Mike Montgomery, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Blue Run Spirits. «Το σχέδιο που ανέπτυξε το BIG συνομιλεί με το τοπίο, την ελισσόμενη διαδρομή δημιουργίας ουίσκι και μια εκδήλωση του θαρραλέου, ξεχωριστού και δελεαστικού ήθους που σηματοδοτεί την Blue Run Spirits» πρόσθεσε, σ’υμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ.