Μια υπάλληλος του δικαστηρίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης συνελήφθη καθώς προσπάθησε να πλησιάσει τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της δίκης του για απάτη.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορείται πως ο Όμιλος του επί μία δεκαετία έλεγε ψέματα για τις αξίες των περιουσιακών στοιχείων και την καθαρή περιουσία του ώστε να πετύχει καλύτερους όρους σε τραπεζικά δάνεια και ασφάλειες. Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να διόγκωσε την καθαρή του αξία κατά 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια, στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις που δόθηκαν σε τράπεζες και ασφαλιστές.

Τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων οι αξίες διογκώθηκαν περιλάμβαναν – μεταξύ άλλων – την έπαυλη Mar-a-Lago του Τραμπ στη Φλόριντα, το ρετιρέ στον Πύργο Τραμπ του Μανχάταν, καθώς και διάφορα κτίρια γραφείων και γήπεδα γκολφ.

Η γυναίκα με το όνομα Τζένι Χάνιγκαν κατηγορήθηκε για περιφρόνηση του δικαστηρίου και για διακοπή της διαδικασίας στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν. Σηκώθηκε και περπατούσε προς τον Ντόναλντ Τραμπ φωνάζοντας, ανέφεραν αξιωματούχοι που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Ωστόσο δεν διευκρινίστηκε τι ακριβώς έλεγε και ο δημοσιογράφος της New York Post, που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα, δεν μπόρεσε να ακούσει τι φώναζε. Η γυναίκα οδηγήθηκε άμεσα εκτός αίθουσας και όταν την περικύκλωσε ομάδα αξιωματικών ύψωσε και πάλι τη φωνή της.

Τελικά οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή της ενώ αυτή συνέχιζε σε έξαλλη κατάσταση να λέει «βοήθεια, σώστε με!». Η Χάνιγκαν τέθηκε σε διοικητική άδεια και αποκλείστηκε από τα κτίρια των δικαστηρίων, εν αναμονή της έρευνας για το περιστατικό.

Εν τω μεταξύ, μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ένταση προκλήθηκε και με τη μαρτυρία του Νταγκ Λάρσον, ενός εκτιμητή ακινήτων. Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ταραγμένος κατά τη διάρκεια της κατάθεσης. Μουρμούριζε στους δικηγόρους του, κουνούσε το κεφάλι του και χειρονομούσε καθώς ο εκτιμητής εξεταζόταν από τους συνηγόρους του.

«Μπορεί ο κατηγορούμενος να σταματήσει να σχολιάζει κατά την κατάθεση του μάρτυρα;», παρενέβη ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης. Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον κάλεσε τους πάντες να σιωπήσουν και προειδοποίησε «ιδιαίτερα όσους προσπαθούν να επηρεάσουν την κατάθεση ενός μάρτυρα».

Τελικά οι δικηγόροι του Τραμπ κατηγόρησαν τον Λάρσον για ψευδορκία ισχυριζόμενοι πως ενώ υποστήριξε πως δεν έχει συνεργαστεί με τον Οργανισμό Τραμπ φαίνεται να αντάλλασσε emal με τον Τζεφ ΜακΚόνεϊ, συγκατηγορούμενο στην υπόθεση, για να εκτιμήσει τα ακίνητα του Τραμπ το 2013.  

«Είπατε ψέματα, κύριε Λάρσον, έτσι δεν είναι;» είπε ο δικηγόρος του Τραμπ υψώνοντας τη φωνή του. «Δεν συνεργάστηκα με τον όμιλο Τραμπ. Αυτό θυμάμαι», απάντησε ο Λάρσον. «Πρόκειται για μια παράσταση για τον Τύπο και όχι για ένα πραγματικό νομικό ζήτημα», «αυτός είναι εκφοβισμός μαρτύρων!», ανέφεραν οι αντίδικοι.