Aν περπατάτε στους δρόμους του κέντρου, πολύ πιθανόν να έχετε πέσει πάνω σε έναν κεραμικό καθρέφτη σε σχήμα αιδοίου τον οποίο έχει κολλήσει ο καλλιτέχνης που τον εμπνεύστηκε σε διάφορα σημεία. Πλέον τους καθρέφτες-αιδοία τους συναντά κανείς και σε άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα το Βερολίνο, μια πόλη που αγκαλιάζει όσο καμία άλλη την εκκεντρικότητα σε κάθε μορφή.

Ο άνθρωπος πίσω από αυτό το ανατρεπτικό έργο τέχνης ονομάζεται «Coxx Ceramics» και με τις δημιουργίες του δίνει avant-garde ανάσες στο μουντό αστικό τοπίο, τοποθετώντας τους συγκεκριμένους καθρέφτες που έχουν έντονα χρώματα σε αναπάντεχα μέρη, με τους περαστικούς να σταματούν, να κοιτούν το είδωλό τους, να βγάζουν selfies και μετά να τους θυμούνται για πάντα.

Τα πολύχρωμα αιδοία-καθρέφτες είναι διαθέσιμα προς πώληση σε επιλεγμένες γκαλερί, με αρκετά καταστήματα εστίασης αλλά και σπίτια να τους έχουν ήδη ενσωματώσει στη διακόσμησή τους. Ο ίδιος γράφει στην λεζάντα του πρώτου τέτοιου καθρέφτη που ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του Coxx_Ceramics στο Instagram: «Χρειάστηκαν 3 χρόνια για να αποφασίσω να τελειώσω το συγκεκριμένο, κάποιοι λένε ότι δεν έχω δει ποτέ μου έστω και ένα. Ο πρώτος μου καθρέφτης-αιδοίο. Είναι φτιαγμένος από ρητίνη».

Ο καλλιτέχνης που συστήνεται ως «Coxx Ceramics» ξεκίνησε να ασχολείται με τον πηλό πριν από περίπου πέντε χρόνια και οδηγήθηκε στην κεραμική τέχνη τυχαία. Η διαδικασία που ακολουθεί για να γεννηθεί ένα έργο του είναι η ακόλουθη: Όλα τα έργα αρχικά σχεδιάζονται στον υπολογιστή, στη συνέχεια εκτυπώνονται και πάνω σε αυτά φτιάχνονται καλούπια από γύψο. Δουλεύει με ρευστούς, χυτούς πηλούς και όλο αυτό που ξεκίνησε αρχικά σαν χόμπι, μεγάλωσε, κέρδισε την εκτίμηση και την αγάπη του κοινού και πλέον τα έργα του πωλούνται σε μεγάλες εκθέσεις τέχνης απ’ όπου κάποιος μπορεί να τα αγοράσει αν θέλει να προσθέσει ένα statement διακοσμητικό στοιχείο στο χώρο του.