Αν θέλετε να μεταμορφώσετε το μπάνιο σας σε έναν μικρό προσωπικό χώρο ευεξίας σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της χαλαρωτικής ατμόσφαιρας ενός spa, μπορείτε να το κάνετε χωρίς υψηλό κόστος και η νέα εικόνα του θα βελτιώσει εκτός από την αισθητική του χώρου και την ψυχική σας υγεία.

Ακολουθήστε τις παρακάτω πέντε συμβουλές είτε όλες μαζί εάν μπορείτε, είτε βήμα-βήμα και θα δείτε το παλιό σας μπάνιο να μετατρέπεται σε έναν υπέροχο ζεν χώρο στον οποίο θα μπορείτε να αποφορτίζεστε από την ένταση της καθημερινότητας:

Αντικαταστήστε όλα τα πλαστικά υλικά (αντικείμενα και συσκευασίες) με φυσικά. Ανακυκλώστε το πλαστικό και στη θέση του αγοράστε ξύλινα, ψάθινα, κεραμικά, γυάλινα ή μαρμάρινα. Μπορείτε να το κάνετε στις σαπουνοθήκες, στα ποτήρια, στα καλάθια και στα κουτιά και αμέσως θα αντιληφθείτε τα διαφορετικά πιο ήρεμα και κομψά vibes που θα εκπέμπει ο χώρος.

Διατηρήστε το χώρο μινιμαλιστικό και μην το υπερφορτώνετε με πολλά αντικείμενα. Κρατήστε τα απολύτως απαραίτητα σε δημόσια θέα και τα υπόλοιπα φροντίστε είτε να τα αποθηκεύσετε μέσα στα ντουλάπια του μπάνιου είτε να τα φυλάξετε σε κάποιο άλλο δωμάτιο. Όλα τα spa έχουν minimal decor για να μην κουράζεται το μάτι και για να καθαρίζει το μυαλό. Αυτό επιδιώκουμε και για το μπάνιο σας.

Αλλάξτε τα πατάκια σας με άλλα που είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά όπως βαμβάκι, ψάθα ή bamboo. Εκτός από το ότι δείχνουν καλύτερα στην όψη, έχουν επίσης καλύτερη αίσθηση στην αφή, ενώ είναι και φιλικά προς το δέρμα ενώ συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ζεν ατμόσφαιρας.

Τακτοποιήστε τα προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος στο χώρο είτε πάνω στα ράφια είτε σε δίσκους με όμορφο τρόπο, ανά κατηγορία, μέγεθος ή χρώμα. Το να έχετε συγυρισμένο και οργανωμένο σωστά το μπάνιο σας δίνει την αίσθηση της τάξης και της ηρεμίας ενώ είναι και χρηστικό, καθώς μπορείτε ανά πάσα στιγμή επίσης να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Τοποθετήστε ένα κάθισμα όπως ένα μικρό ξύλινο σκαμπό στο μπάνιο είτε έξω από τη ντουζιέρα αν υπάρχει ο χώρος είναι μέσα σε αυτήν και το συγκεκριμένο αντικείμενο κλειδί θα μεταμορφώσει το μπάνιο σας και οπτικά και πρακτικά, αφού θα μπορείτε να καθίσετε για να ακολουθήσετε τη ρουτίνα περιποίησής σας.