Πλέον στο κάθε σπίτι υπάρχει ένας χώρος μικρός ή μεγαλύτερος, ο οποίος χρησιμοποιείται ως γραφείο, είτε υπάρχουν στο σπίτι μαθητές και φοιτητές είτε εργαζόμενοι ενήλικες που δουλεύουν από το σπίτι μέσω υπολογιστή και χρειάζονται τον δικό τους χώρο, για να συγκεντρώνονται απερίσπαστοι.

Αρκετές φορές δεν δίνουμε στο home office τη δέουσα σημασία με αποτέλεσμα να μας φαίνεται μουντό, βαρετό και παραμελημένο. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε πέντε συμβουλές, για να αλλάξετε την εικόνα του γραφείου σας και να χαίρεστε πλέον να κάθεστε και να εργάζεστε σε αυτό.

Βάψτε τον τοίχο πίσω από το γραφείο

Επιλέξτε ένα χρώμα για τον τοίχο που βρίσκεται πίσω από το γραφείο, ώστε να οριοθετείτε τον χώρο, αν αυτό βρίσκεται μέσα σε ένα δωμάτιο όπως πχ. το σαλόνι ή το καθιστικό σας. Με αυτό τον τρόπο θα ξεχωρίζει και θα τραβάει το μάτι ως μια ξεχωριστή γωνιά. Μπορείτε αντί για χρώμα να χρησιμοποιήσετε και μια ταπετσαρία. Αν το υπόλοιπο δωμάτιο είναι ανοιχτόχρωμο, βάψτε το σε πιο σκούρους τόνους ή το αντίθετο. Με αυτόν τον τρόπο θα του δώσετε έναν δικό του χαρακτήρα.

Προσθέστε αξεσουάρ γραφείου

Επιλέξτε τη γραφική ύλη και τοποθετήστε τη σε όμορφες μολυβοθήκες, χρησιμοποιήστε μοντέρνους βιβλιοστάτες, προσθέστε ένα στιλάτο πορτατίφ, κορνίζες με φωτογραφίες, φυτά, και διάφορα άλλα αντικείμενα που θα δώσουν προσωπικό χαρακτήρα στο γραφείο σας. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα με έξυπνο σχεδιασμό που είναι πρακτικά και διακοσμητικά ταυτόχρονα και θα αναδείξουν το χώρο εργασίας σας.

Παίξτε με τις κλίμακες

Προσθέστε ράφια στον τοίχο πάνω από το γραφείο σας, ώστε να τονίσετε τη συγκεκριμένη γωνία. Σε αυτά μπορείτε να τοποθετήσετε τα βιβλία, τα τετράδια και τα ντοσιέ σας. Μπορείτε επίσης να βάλετε ράφια σε διαφορετικά μήκη και να δημιουργήσετε μια ασύμμετρη σύνθεση. Επίσης, προσθέστε κάδρα, πίνακες και μικρές γλάστρες για να ομορφύνετε ακόμα περισσότερο τον χώρο. Επιλέξτε μια άνετη καρέκλα με ιδιαίτερο σχεδιασμό που θα τραβήξει τα βλέμματα στο γραφείο σας.

Οργανώστε τον χώρο με στιλ

Τα χαρτιά, τις σημειώσεις και το ημερολόγιό σας αντί να τα έχετε σκόρπια και ακατάστατα, οργανώστε τα με όμορφο τρόπο. Κρεμάστε έναν πίνακα ανακοινώσεων, χρησιμοποιήστε χρωματιστά post it και επιλέξτε καλόγουστα τετράδια, ντοσιέ και επιτραπέζια ημερολόγια. Ότι θα κρύβατε σε άλλη περίπτωση, απλά διακοσμήστε το!

Δημιουργήστε από το μηδέν έναν χώρο γραφείου

Αν δεν υπάρχει ένα δωμάτιο για να στήσετε το γραφείο σας ή δεν θέλετε να μοιάζει αμιγώς με χώρο εργασίας, τότε στήστε το μέσα σε έναν άλλο χώρο. Διαλέξτε μια γωνιά στο καθιστικό, στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο και τοποθετήστε ένα φαρδύ ξύλινο ράφι, ένα σκαμπό κι έναν πίνακα από πάνω, ώστε να φτιάξετε ένα πιο εναλλακτικό γραφείο, που να εναρμονίζεται με την υπόλοιπη διακόσμηση.