Αρκετές από εμάς δεν νιώθουμε καθόλου άνετα με τη φωτογραφία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου μας, αφού υπάρχουν κάποιοι κανόνες για τη λήψη τους, όπως το καθόλου ή πολύ διακριτικό μακιγιάζ, τα τραβηγμένα προς τα πίσω μαλλιά ώστε να φαίνονται καθαρά τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και η αυστηρή πόζα. Παρόλο που όλοι αυτοί οι περιορισμοί κάνουν δύσκολη τη λήψη μιας φωτογραφίας που να μας κολακεύει, δεν είναι αδύνατον να βγάλουμε μια καλή φωτογραφία για την οποία να νιώθουμε όμορφα όταν χρειάζεται να την δείξουμε.

Ακριβώς επειδή οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι πολύ αληθινές, σε αρκετά castings που γίνονται στο εξωτερικό, οι ατζέντηδες και οι πελάτες επιλέγουν τα μοντέλα από τις φωτογραφίες των διαβατηρίων τους, κάτι που αποδεικνύει πως η φυσική ομορφιά μιας γυναίκας έχει μεγάλη δύναμη. Εμείς σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να βγάλετε μια όσο το δυνατόν καλύτερη φωτογραφία διαβατηρίου.

1. Επιλέξτε το κατάλληλο μακιγιάζ

Η αλήθεια είναι πως στις φωτογραφίες διαβατηρίου απαγορεύεται το έντονο μακιγιάζ, αλλά μπορείτε να είστε διακριτικά βαμμένες, όπως να φοράτε μάσκαρα, λίγο μολύβι, ένα ελαφρύ ρουζ και nude κραγιόν ή gloss. Χτενίστε και τονίστε τα φρύδια σας ώστε να πλαισιώσουν έντονα το πρόσωπό σας. Βασικά, επιστρατεύστε το ταλέντο σας για να επιτύχετε το καλύτερο no makeup look της ζωής σας.

Χτενίστε τα μαλλιά σας σύμφωνα με τους κανόνες

Καθώς στη φωτογραφία του διαβατηρίου πρέπει να φαίνονται όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου καθαρά, μεταξύ άλλων τα φρύδια και τα αυτιά, αυτό σημαίνει πως οι αφέλειες θα πρέπει να πιαστούν ψηλά ή αν είναι μακριές να παραμεριστούν στο πλάι. Το ιδανικό χτένισμα για μια τέτοια φωτογραφία είναι ένα sleek high bun, ένα half up half down ή μπορείτε να αφήσετε τα μαλλιά σας κάτω χρησιμοποιώντας πολύ τζελ, λακ και stick για τις φύτρες, ώστε να μην πετούν τριχούλες και το αποτέλεσμα να είναι κομψό.

Ποζάρετε σωστά

Η πόζα σας πρέπει να είναι πολύ συγκεριμένη και αυστηρή, επομένως δεν είναι πολλά αυτά που μπορείτε να κάνετε, ωστόσο υπάρχουν μερικά tips για να μην βγείτε θλιμμένη, θυμωμένη ή σφιγμένη. Προσπαθήστε να έχετε όσο το δυνατόν πιο χαλαρό το πρόσωπό σας, με κλειστό το στόμα, ανοιχτά τα μάτια σας και δώστε ένταση στο βλέμμα σας για να δείχνετε ζωντανή και χαρούμενη. Κάντε μερικές πρόβες στον καθρέφτη σας ώστε να δείτε ποια σοβαρή πόζα σας κολακεύει πιο πολύ. Τέλος, μην καμπουριάζετε. Κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά και το σαγόνι σας ελαφρώς χαμηλά.