Κάποτε η μόδα ήθελε τα φρύδια τόσο λεπτά, που όσες περάσαμε αυτή τη φάση τα εξαφανίσαμε. Κάποιες από εμάς κατάφεραν να τα συνεφέρουν, κάποιες άλλες όχι, μερικές έκαναν microblading, όλες όμως ανεξαιρέτως χρησιμοποιούμε ένα μολύβι φρυδιών, για να τονίζουμε το χρώμα και το σχήμα τους.

Το μολύβι φρυδιών είναι ακόμα πιο εύκολο στη χρήση του από οποιοδήποτε άλλο προϊόν για το γέμισμά τους. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να επιλέξουμε την κατάλληλη απόχρωση για την επιδερμίδα και το χρώμα των μαλλιών μας, καθώς και την ποιότητά του, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τύποι μολυβιών φρυδιών

Κλασικά μολύβια: Έχουν κλασική μορφή μολυβιού και χρειάζονται ξύσιμο. Προσφέρουν λεπτομέρεια και ακρίβεια, ιδανικά για να σχεδιάσετε μικρές, φυσικές τρίχες.
Αυτόματα μολύβια: Δεν χρειάζονται ξύσιμο και έχουν μηχανισμό περιστροφής για να αποκαλύπτουν τη μύτη του μολυβιού. Συνήθως έχουν πιο κρεμώδη υφή.
Μολύβια με διπλή άκρη: Έχουν δύο άκρα, ένα με το μολύβι και ένα με βουρτσάκι για να απαλύνετε και να διαχέετε το χρώμα.

Τα μολύβια φρυδιών επιτρέπουν τον ακριβή καθορισμό των φρυδιών, κάτι που είναι απαραίτητο για ένα καλοσχηματισμένο αποτέλεσμα. Είναι εύκολα στη χρήση και δεν απαιτούν ιδιαίτερη τεχνική. Διατίθενται σε πολλές αποχρώσεις για να ταιριάζουν με το φυσικό χρώμα των φρυδιών και των μαλλιών σας. Ξεκινήστε από την εσωτερική γωνία των φρυδιών και συνεχίστε προς τα έξω, ακολουθώντας το φυσικό τους σχήμα. Γεμίστε τα κενά και τις αραιές περιοχές με μικρές, ελαφριές κινήσεις που μιμούνται τις φυσικές τρίχες. Χρησιμοποιήστε το βουρτσάκι που συνοδεύει το μολύβι ή ένα ξεχωριστό βουρτσάκι για κάνετε blending το χρώμα και να δημιουργήσετε πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Επιλέξτε ένα μολύβι που είναι ένα ή δύο τόνους πιο ανοιχτό από το φυσικό χρώμα των φρυδιών σας για φυσικό αποτέλεσμα. Κρατήστε το μολύβι καλά ξυσμένο: Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα κλασικά μολύβια, για να έχετε πάντα ακρίβεια στη γραμμή σας. Αποφύγετε να πιέζετε πολύ δυνατά το μολύβι, καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα υπερβολικά έντονο αποτέλεσμα. Τα μολύβια φρυδιών είναι ιδανικά για καθημερινή χρήση και μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες σας για πιο φυσικά ή πιο έντονα φρύδια ανάλογα με την περίσταση.

Oι προτάσεις μας

Benefit Cosmetics Precisely My Brow Pencil – αδιάβροχο μολύβι φρυδιών € 33,95
Sephora Collection Retractable Brow Pencil € 12,99
Rare Beauty Brow Harmony Precision Pencil € 23,50
Too Faced Super Fine Brow Detailer – Brow pencil € 34,95