Το σαπούνι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας υγιεινής και περιποίησης. Τα χρησιμοποιούμε για να πλένουμε το σώμα και το πρόσωπό μας και να απομακρύνουμε τα μικρόβια. Οι πρώτες αναφορές για τη χρήση σαπουνιού χρονολογούνται στην αρχαία Βαβυλώνα, γύρω στο 2800 π.Χ. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ένα μείγμα ζωικού και φυτικού λίπους για καθαρισμό.

Στην Ευρώπη του Μεσαίωνα, τα σαπούνια παρασκευάζονταν κυρίως στη Μασσαλία και τη Βενετία. Κατά την Αναγέννηση, τα σαπούνια άρχισαν να παράγονται σε μεγαλύτερη κλίμακα και να βγαίνουν στο εμπόριο. Η βιομηχανική επανάσταση έφερε μαζική παραγωγή σαπουνιών, καθιστώντας τα πιο προσιτά στο ευρύ κοινό. Οι νέες μέθοδοι παρασκευής και χημικές ανακαλύψεις οδήγησαν στην ανάπτυξη των σύγχρονων σαπουνιών.

Σήμερα, εκτός από τα βιομηχανοποιημένα σαπούνια, έχει γίνει στροφή στην παρασκευή χειροποίητων σαπουνιών με αγνά, οργανικά υλικά τα οποία έχουν λιγότερες χημικές ουσίες.

Πώς να επιλέξετε και να χρησιμοποιήσετε το σαπούνι

Επιλέξτε σαπούνια που ταιριάζουν στον τύπο δέρματός σας και αποφύγετε σαπούνια με σκληρά χημικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Ελέγξτε τα συστατικά για να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν ερεθιστικές ουσίες. Προτιμήστε φυσικά και οργανικά σαπούνια για μια πιο φυσική φροντίδα του δέρματος. Κρατήστε τα σαπούνια σε ξηρό μέρος για να διαρκέσουν περισσότερο και χρησιμοποιήστε σαπουνοθήκες που επιτρέπουν την αποστράγγιση του νερού.

Οι προτάσεις μας

Λεβάντα Χειροποίητο σαπούνι εμπλουτισμένο με φυτικά εκχυλίσματα ~120g €3,42
Watermelon On & Prickly Pear Χειροποίητο σαπούνι εμπλουτισμένο με φυτικά εκχυλίσματα ~120g €3,42
Shoap It – Κeep me calm 9.70€
Shoap It – Come to me (Woman) 9.70€
Berry Fruits – Real Saboaria 120g 6€
Σαπούνια Σε Σχήμα Καρδιάς Με Άρωμα White Musk 45g 2€
Χειροποίητο σαπούνι γλυκερίνης Baby Powder 5.90€
Χειροποίητο σαπούνι γλυκερίνης White Sandalwood 5.90€
British Rose Cleansing Face & Body Bar 5€ 
Pink Grapefruit Cleansing Face & Body Bar  5€