Ένα ξεχωριστό γλυκό στο οποίο δεν αντιστέκεται σχεδόν κανείς είναι το τιραμισού! Προσθέστε το στο εορταστικό τραπέζι και κερδίστε το χειροκρότημα όλων!
Υλικά:
* 6 κουτ. Λικέρ Καφέ
* 3 κουτ. μέτριος Καφές φίλτρου
* 20 Μπισκότα Σαβουαγιαρ
* 420 γρ. (σε φέτες) Ροδάκινα κονσέρβα
* 250 γρ. τυρί Κρέμα
* 25 γρ. Ζάχαρη
* 140 γρ. έτοιμη κρέμα άνθος αραβοσίτου ή Custard
* 140 γρ. χτυπημένη Κρέμα γάλακτος
* Φετούλες από Ροδάκινο
* Φετούλες από Μανταρίνια κλιμεντίνη
* 2 κουτ. γλ. Κακάο σκόνη
Τρόπος παρασκευής:
Σε μπολ ανακατεύετε 5 κουταλιές από το λικέρ με τον καφέ. Βουτάτε τα μπισκότα στο μίγμα και σκεπάζετε με αυτά τη βάση από 1 μεγάλο γυάλινο μπολ.
Αραδιάζετε επάνω στα μπισκότα τις φέτες από το ροδάκινο (αφού πρώτα τις στραγγίσετε). Σε άλλο μπολ χτυπάτε το τυρί κρέμα με το υπόλοιπο λικέρ (1 κουταλιά) και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Αναμιγνύετε την έτοιμη κρέμα ή την custard με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά. Ρίχνετε τα 3/4 από το μίγμα επάνω στα ροδάκινα. Βάζετε την τιραμισού στο ψυγείο αποβραδίς*.
Γαρνίρετε με τις φετούλες από το ροδάκινο και τα μανταρίνια και ρίχνετε στο κέντρο το υπόλοιπο 1/4 της κρέμας. Πασπαλίζετε με τη σκόνη κακάο και σερβίρετε.
*Η γεύση της αναδεικνύεται όσο περισσότερο (επάνω από 4 – 5 ώρες) μείνει στο ψυγείο. Γι’ αυτό, σας συστήνουμε να την ετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ.