Την ιστορία προδοσίας μέσα στον γάμο της μοιράστηκε μια γυναίκα από την Ιρλανδία στο Reddit, με την ανάρτησή της να γίνεται viral και 18.200 χρήστες να κάνουν like (upvotes στη συγκεκριμένη κοινότητα) και να εκφράζουν την στήριξή τους στη γυναίκα.

Όπως αποκάλυψε έμαθε ότι ο σύζυγός της έχει άλλη γυναίκα όταν της τηλεφώνησε ο δικηγόρος του συζύγου της ερωμένης. «Χθες με πήρε ένας δικηγόρος. Στην αρχή μπερδεύτηκα καθώς δεν χρειαζόμουν δικηγόρο. Μου είπε ότι ο πελάτης του ζητά διαζύγιο από τη γυναίκα του που είχε εραστή. Ο ντετέκτιβ που είχε βάλει διαπίστωσε ότι εραστής ήταν ο άνδρας μου και ο απατημένος σύζυγος ήθελε να μάθω τι συνέβαινε και μάλιστα να έχω και στα χέρια μου τις αποδείξεις της σχέσης τους».

Η γυναίκα δήλωσε ότι νιώθει «χίλια κομμάτια» και συνέχισε: «Ο κουνιάδος μου πρόκειται να παντρευτεί το Σάββατο. Ο σύζυγός μου είναι ο κουμπάρος και είναι ήδη εκεί για να βοηθήσει στις προετοιμασίες». Ανέφερε ότι μαζί με την μόλις 5 μηνών κόρη της ετοιμαζόταν να πάει στον γάμο. «Ο σύζυγός μου δεν γνωρίζει ότι ξέρω. Είμαι σοκαρισμένη, αλλά η απόδειξη είναι μπροστά στα μάτια μου» έγραψε.

«Είναι απλά απαίσιο. Ξέρω τι συναισθήματα σου προκαλεί όλο αυτό. Μην βιαστείς να πάρεις μια οριστική απόφαση. Είναι ok να πάρεις τον χρόνο σου για να επεξεργαστείς όλα όσα ξετυλίγονται μπροστά σου» έγραψε ένας σχολιαστής.

Η γνώμη των ειδικών

Ένας θεραπευτής γάμου από τη Φλόριντα σχολίασε ότι για να σωθεί ένας γάμος μετά από απιστία, ένα ζευγάρι σε κρίση θα χρειαστεί πιθανότατα επαγγελματική βοήθεια.

«Η απιστία επηρεάζει άμεσα την εμπιστοσύνη μεταξύ των συντρόφων και η ανάκτησή της είναι το πιο δύσκολο πράγμα», δήλωσε η Colleen Wenner, ιδρύτρια και κλινική διευθύντρια του New Heights Counseling & Consulting, στο Fort Walton Beach της Φλόριντα, στο Fox News Digital και αναμετέδωσε η New York Post.

«Η δυσκολία έγκειται στο ότι δεν ξέρεις πότε σταματά η εμπιστοσύνη και πότε αρχίζουν τα ψέματα. Όταν ο ένας σύντροφος απατά τον άλλον υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχουν ήδη προβλήματα στη σχέση. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να είναι επικοινωνίας, εμπιστοσύνης, οικονομικές δυσκολίες, κακά όρια και ανεπίλυτα παιδικά τραύματα» δήλωσε.

Αφού μάθουν για την απιστία, η άρνηση «της αλήθειας της κατάστασης» είναι κοινή και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη, δήλωσε η Wenner. «Το ένα ή και τα δύο μέρη μπορεί να προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι δεν συνέβη τίποτα. Μπορεί ακόμη και να λένε ψέματα γι’ αυτό. Αυτή η άρνηση μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη εξαπάτηση – η οποία οδηγεί σε μεγαλύτερη ζημιά».

Και πρόσθεσε: «Η άρνηση έχει έναν τρόπο να σας εμποδίζει να λάβετε την απαραίτητη βοήθεια. Και οι δύο σύντροφοι αισθάνονται αποτυχημένοι ως αποτέλεσμα της προδοσίας. Το προδομένο άτομο αισθάνεται άχρηστο και μη αγαπητό. Ο προδότης αισθάνεται ένοχος και ντροπιασμένος. Τα μαχαίρια της αμφιβολίας και της ανασφάλειας κόβουν βαθιά κάθε σύντροφο. Η συμφιλίωση, αν επιδιωχθεί, θα απαιτήσει χρόνο και υπομονή», σημείωσε η Wenner.

Η ερώτηση

Άντρας βγάζει τη βέρα του

Ένας άλλος θεραπευτής δήλωσε στο Fox News Digital ότι μετά την αποκάλυψη μιας εξωσυζυγικής σχέσης, το αίσθημα ντροπής είναι συνηθισμένο, και όμως, πρόσθεσε, υπάρχει δρόμος προς τα εμπρός. «Να ξέρετε ότι αν συνεχίσετε τη σχέση σας, θα μοιάζει και θα αισθάνεστε διαφορετικά και αυτό είναι καλό» δήλωσε ο θεραπευτής γάμου David Khalili.

«Όποια δυναμική και αν υπήρχε προηγουμένως μπορεί να έπαιξε ρόλο στην απιστία. Μπορείτε και οι δύο να ξεκινήσετε από την αρχή και να εργαστείτε για να δημιουργήσετε τη σχέση που θέλετε. Η θεραπεία ζευγαριών είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία» πρόσθεσε.

Ο Khalili συμβουλεύει να ρωτήσετε τον εαυτό σας: «Είναι αυτή η σχέση κατάλληλη για μένα; Αν είστε ο θιγόμενος σύντροφος και αυτή είναι η έκτη, όγδοη ή δέκατη φορά που ο σύντροφός σας αθετεί μια συμφωνία, αναρωτηθείτε τι σας οδηγεί να παραμείνετε στη σχέση […] Η σαφήνεια είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της βλάβης».