Κάποτε το Πάσχα στο χωριό ή στην πόλη μπορούσε να συνδεθεί εύκολα με την εικόνα ενός παιδιού που παρατηρεί από κοντά όλα τα διαδραματιζόμενα έθιμα της εποχής και τα αποθηκεύει με ευχάριστη περιέργεια στη μνήμη του.

Σήμερα, η γιορτή απομακρύνεται δραματικά από την παράδοση και η εμπορευματοποίηση του Πάσχα έχει πιθανότατα επηρεάσει τις προσδοκίες των παιδιών από μια τέτοια γιορτή. Τα χρωματιστά αυγά και οι σοκολατένιοι λαγοί ή και το αντίστροφο, είναι ο βασικός πυρήνας που γιορτάζουμε το Πάσχα στην παιδική αντίληψη.

Πολλά παιδιά δεν γνωρίζουν πράγματι, γιατί γιορτάζουμε το Πάσχα. Απόδειξη αυτού μια παλαιότερη βρετανική έρευνα η οποία αποκαλύπτει πως ένα στα τρία παιδιά πιστεύουν ότι αυτές τις ημέρες γιορτάζουμε τα γενέθλια του γνωστού λαγού που μοιράζει μέσα από το καλάθι του σε κήπους και μυστικές γωνιές σοκολατένια αυγά.

Οι ερευνητές ρώτησαν 1.000 παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών προκειμένου να διαπιστώσουν πόσα από αυτά γνωρίζουν τη θρησκευτική σημασία του Πάσχα. Το 53% ωστόσο, των παιδιών δεν γνώριζαν τίποτε γύρω από τον εορτασμό της Μεγάλης Εβδομάδας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο baby.gr.