Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για πολυάσχολους φοιτητές αλλά και εργαζόμενους είναι η παρακάτω. Επιπλέον, είναι πλούσια σε βιταμίνες A και C, σίδηρο και ασβέστιο. Το ιδανικό δηλαδή αν θέλουμε να συνδυάσουμε γεύση με καλή διατροφή.

Συστατικά συνταγής

• 500 γραμμάρια κιμάς από στήθος γαλοπούλας ή 500 γραμμάρια κιμάς με ελάχιστο λίπος
• 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
• ½ κούπα ketchup
• 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
• 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 μεγάλο αυγό
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
• ½ κούπα γάλα
• ½ κούπα πλιγούρι (ψιλό)
• Μαύρο πιπέρι
• Αλάτι

Οδηγίες παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Αλείφουμε τις φόρμες για τα muffins με το ελαιόλαδο. Βάζουμε το καρότο και το κρεμμύδι σε ένα μπολ και το ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά. Προσθέτουμε στο μπολ το γάλα, το αυγό, το πλιγούρι, το αλάτι, το πιπέρι και τον κιμά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα σε 8 φόρμες για muffin. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την μουστάρδα, το ketchup και την καστανή ζάχαρη. Μοιράζουμε στις φόρμες πάνω από το μείγμα κιμά. Ψήνουμε χωρίς να τα σκεπάσουμε για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε τα muffins να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν τα σερβίρουμε. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μια μικρή σαλάτα ή βραστά λαχανικά.

Θα σας χρειαστούν περίπου 10 λεπτά για την προετοιμασία και περίπου μισή ώρα για το μαγείρεμα. Καλή σας όρεξη!

(μυστικό: μπορείτε να τα φτιάξετε και να τα βάλετε στην κατάψυξη για να έχετε έτοιμο φαγητό ανά πάσα στιγμή!)