Ο θηλασμός μπορεί να είναι μια στιγμή απομόνωσης για τη μητέρα και το μωρό, στην αρχή τουλάχιστον καθώς οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να θηλάσουν σε ένα ήσυχο δωμάτιο, μακριά από τους υπόλοιπους και μόνο με το μωρό τους.

Φαίνεται όμως λίγο άδικο για τους μπαμπάδες, καθώς μένουν αμέτοχοι σε μια τόσο σημαντική διαδικασία. Και δεν εννοούμε ασφαλώς να θηλάσουν καθώς αυτό είναι φύσει αδύνατο.

Ορισμένοι σύζυγοι όμως αισθάνονται ανακουφισμένοι που το δύσκολο κομμάτι της σίτισης το αναλαμβάνει η μητέρα, άλλοι αισθάνονται απογοητευμένοι, σχεδόν όλοι όμως είναι ανίδεοι για το πώς μπορούν ενδεχομένως να βοηθήσουν τις συντρόφους τους.

Δείτε ποια είναι τα καθήκοντα του μπαμπά όσον αφορά τον θηλασμό…

Μάθετε για το θηλασμό

Το πρώτο βήμα που κάνουμε σε οποιαδήποτε κατάσταση για να βοηθήσουμε είναι η κατανόηση ως προς το αντικείμενο με το οποίο έχουμε να κάνουμε. Διαβάστε λοιπόν ένα βιβλίο θηλασμού ή ακόμα καλύτερα συνοδέψτε τη γυναίκα σας σε ένα μάθημα θηλασμού.

Όχι μόνο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους βασικούς όρους που πλέον είναι το κέντρο του σύμπαντος για τη σύζυγό σας, όπως π.χ πρωτόγαλα, μάνταλο, τεχνικές θηλασμού κ.α, αλλά θα της δείξετε και πόσο πολύ νοιάζεστε για τις προσπάθειες της και πόσο πρόθυμος είστε να βοηθήσετε με τον τρόπο σας πάντα

Διαβάστε τους υπόλοιπους τρόπους συνδρομής του μπαμπά στο θηλασμό, στο baby.gr.