Η οινοποσία είναι μια απόλαυση ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι. Μην «σκοτώνετε» ένα καλό κρασί, πίνοντάς το σε ένα νεροπότηρο. Δείξτε το σεβασμό και θα σας το ανταποδώσει. Ένα ποτήρι μπορεί να αναδείξει ένα καλό κρασί. Πρέπει όμως να είναι το κατάλληλο. Ένα ποτήρι με μεγάλο ή μικρό στόμιο μπορεί να εμποδίζει να βγουν τα αρώματα του κρασιού για αυτό ως βάση παίρνουμε ένα διάφανο –για να μην αλλοιώνει το χρώμα- απλό ποτήρι με λεπτό πόδι για να το πιάνουμε εύκολα. Αλλά, αν θέλουμε πραγματικά να απολαύσουμε το κρασί μας:
Διαλέγουμε μικρό ποτήρι για το λευκό κρασί, επειδή πρέπει να καταναλώνεται γρήγορα και να μην προλαβαίνει να ζεσταθεί.
Διαλέγουμε μεγάλο ποτήρι για τους ερυθρούς ξηρούς οίνους παλαίωσης καθότι τα κρασιά αυτιά χρειάζονται χρόνο επαφής με τον αέρα για να αναπτύξουν τα αρώματά τους.
Το ποτήρι του κρασιού πρέπει να είναι κολονάτο για να μην επεμβαίνουμε στη θερμοκρασία τους, πιάνοντάς τα με το χέρι.
Τέλος, δεν γεμίζουμε ποτέ το ποτήρι μέχρι πάνω. Σερβίρουμε το κρασί μόνο στα δυο τρίτα του ποτηριού για να υπάρχει χώρος που θα μας επιτρέψει να αντιληφθούμε τα αρώματά του.