Λένε ότι ο έρωτας περνά από το στομάχι. Επίσης, λένε, ότι δεν πρέπει να πέφτει κανείς για ύπνο θυμωμένος… ή μήπως πεινασμένος;
Συνδυάστε τα αυτά τα δύο και… έχετε το «χρυσό» κανόνα μιας σχέσης!
Ερευνητές από τις ΗΠΑ υποστηρίζουν, ότι οι πεινασμένοι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν την ψυχραιμία τους και να καταλήξουν να μαλώνουν.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, όταν δεν τρώμε αρκετά ο εγκέφαλός μας στερείται την ενέργεια που απαιτείται για να ασκεί αυτοέλεγχο και γι ‘αυτό είναι πιο πιθανό να ξεσπάμε.
«Παρότι ο εγκέφαλός μας αποτελεί μόλις το 2% του συνολικού σωματικού μας βάρους καταναλώνει περίπου 20% από τις θερμίδες που καίει ο οργανισμός μας. Είναι ένα πολύ απαιτητικό όργανο σε ό,τι αφορά τα επίπεδα ενέργειας» ανέφεραν στη Daily Mail.
Οι ερευνητές προτείνουν επίσης μια απλή συμβουλή: Προτού ξεκινήσετε κάποια σοβαρή συζήτηση με το έτερόν σας ήμισυ φροντίστε να μην είστε πεινασμένοι!
Κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, μετά από μελέτη του πώς τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα επηρεάζουν τη συμπεριφορά (σε ό,τι αφορά την επιθετικότητα) των ζευγαριών.
Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 100 ζευγάρια, τα οποία συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια αναφορικά με τη σχέση τους και στη συνέχεια οι ερευνητές μέτρησαν (πρωί και βράδυ) τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, καθώς επίσης και αν ένιωθαν θυμό ή όχι.
Οι ερευνητές μέτρησαν το θυμό τους, όχι ζητώντας τους να αξιολογήσουν τα συναισθήματά τους, αλλά δίνοντάς τους κούκλες βουντού και ζητώντας τους να τις… καρφώσουν με 51 καρφίτσες, ανάλογα με το πόσο αναστατωμένοι ένιωθαν με το/τη σύντροφό τους.
Όσο πιο χαμηλά ήταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, τόσο πιο έντονα ξεσπούσαν τα νεύρα τους επάνω στις κούκλες, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.
«Ακόμη και αυτοί που δήλωναν ότι είχαν καλή σχέση με το/τη σύντροφό τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να εκφράσουν έντονο θυμό απέναντί τους, αν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους ήταν χαμηλά» εξήγησε ο ερευνητής Brad Bushman από το πανεπιστήμιο του Οχάιο.