Για να είναι ένα πρόσωπο συμμετρικό και φωτεινό, δε χρειάζεται παρά ένα… ζευγάρι όμορφα και καλογραμμένα φρύδια.
Γιατί τέτοιου είδους φρύδια, καθώς τονίζουν το βλέμμα, ισορροπούν και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, προσδίδοντας στη γυναίκα τύπο.
Η έκφραση των ματιών
Στοιχείο του προσώπου που προσθέτει ή αφαιρεί έκφραση από τα μάτια, τα φρύδια είναι και το «κλειδί» για τη διόρθωση των χαρακτηριστικών του προσώπου. Όταν, μάλιστα, αποκτούν το σωστό σχήμα, δίνουν και ένταση στο βλέμμα.
Βέβαια, η υπόθεση «βγάζω τα φρύδια» μου δεν είναι και τόσο απλή. Αν σκεφτείτε, μάλιστα, ότι μια «στραβοτιμονιά» με το τσιμπιδάκι μπορεί να δημιουργήσει ένα ακαλαίσθητο κενό στην περίπτωση που τα βγάλετε λάθος και πιθανόν να αλλάξει η φυσιογνωμία σας, τότε θα πρέπει να πάρετε σοβαρά υπόψη τα παρακάτω…
Φροντίδα βήμα-βήμα
Ο τρόπος διόρθωσης των φρυδιών, που γίνεται με σκοπό να επιτευχθεί το ιδεώδες σχήμα, βασίζεται:
– Στην αποτρίχωση των επιπλέον τριχών με τσιμπιδάκι ή άλλο αποτριχωτικό μέσο.
– Στο κόψιμο των τριχών όταν είναι ιδιαίτερα μακριές και αλλοιώνουν το σχήμα τους.
– Στο χτένισμά τους -προς τα πάνω και έξω- για το πρώτο τμήμα, δηλαδή μέχρι το ψηλότερο σημείο του, και -προς τα κάτω και έξω- για το τμήμα από το ψηλότερο σημείο μέχρι το τελείωμά του.
– Στο μακιγιάρισμά τους, που γίνεται με προσθήκη χρώματος με μολύβι φρυδιών, πεπιεσμένης σκιάς, χρήση μάσκαρας και άλλων μέσων.
– Στη μορφοποίησή τους με μόνιμο μακιγιάζ φρυδιών.
Το σχήμα τους
Όταν τα φρύδια βρίσκονται:
1. Σε κοντινή απόσταση: αφαιρείται μέρος από την εσωτερική τους πλευρά, για να αυξηθεί η μεταξύ τους απόσταση.
2. Σε μακρινή απόσταση: δημιουργούνται φρύδια με μακιγιάζ εσωτερικά, για να μειωθεί η μεταξύ τους απόσταση.
3. Με μεγάλη απόσταση ύψους από τα μάτια: προστίθεται φρύδι με χρώμα στο κάτω μέρος τους ή δίνεται η εντύπωση μικρότερης απόστασης με χρήση σκιάς σκούρου χρώματος.
4. Με μικρή απόσταση ύψους από τα μάτια: αφαιρείται μέρος τριχών από το κάτω τμήμα του φρυδιού. Τοποθετούνται ανοιχτόχρωμες σκιές ή εφαρμόζεται κάθετο μακιγιάζ.
5. Μακριά στο εσωτερικό τους τελείωμα: αφαιρούνται οι τρίχες που περισσεύουν από το ιδεώδες σχήμα στο εξωτερικό τους τελείωμα.
6. Μικρά στο μήκος: δημιουργούνται φρύδια ώστε να σχηματίζουν ένα ολοκληρωμένο τόξο στο μάτι.
7. Οριζόντια: η παρέμβαση γίνεται στο σχήμα τους. Έτσι, λοιπόν, όταν το πρόσωπο έχει μεγάλο φάρδος, τα φρύδια πρέπει να πάρουν το σχήμα της γωνίας ή της καμπύλης γραμμής.
8. Με καμπύλη: διορθώνονται μόνο όταν το πρόσωπο είναι πολύ μακρύ.
9. Κάθετα ανοδικά: αλλαγή γίνεται μόνο αν τελειώνουν πολύ πριν από το ιδανικό τους μήκος, γιατί τέτοιας μορφής φρύδια προσδίδουν ευχάριστη όψη.
10. Λεπτά: αυξάνεται το πάχος τους στο τμήμα που χρειάζεται.
11. Φρύδια παχιά: γίνεται αποτρίχωση στο μέρος της επιφάνειάς τους που βαραίνει το βλέμμα, ώστε να δείχνουν πιο λεπτά.
12. Φρύδια αραιά: τα γεμίζουν με χρώμα, ώστε να δίνουν την εντύπωση μεγαλύτερης πυκνότητας.
13. Φρύδια πυκνά: αποτελούν καλό στοιχείο, εκτός και αν βαραίνουν το πρόσωπο ιδιαίτερα, λόγω του έντονου χρώματός τους, οπότε τα κάνουν λεπτότερα.
14. Φρύδια με μακριές τρίχες: το μεγάλο μήκος τους σκιάζει ανεπιθύμητα και αλλοιώνει την όμορφη εντύπωση. Κόβεται με ένα ψαλιδάκι τμήμα του μήκους τους.
Πηγή: belife.gr