Έχετε σκεφτεί τώρα που είναι Σεπτέμβρης και το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ, ότι θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε την αεροβική γυμναστική με το ποδήλατο;

Όσοι το αποφασίσετε, εκείνο που κυρίως θα χρειαστείτε είναι ένα ελαφρύ και εύχρηστο ποδήλατο. Αν, βέβαια, τα οικονομικά σας το επιτρέπουν, θα μπορούσατε ν’ αγοράσετε κι ένα καλής ποιότητας mountain bike.

Εμπρός, φύγαμε

Ανεβείτε στο ποδήλατό σας, φορέστε το κράνος σας, μια ελαφριά φόρμα και τα κατάλληλα παπούτσια ποδηλασίας και ξεκινήστε… για μια βόλτα 30 λεπτών.

Πάρτε μια ασφαλή διαδρομή και φροντίστε τα ρούχα σας να έχουν έντονο χρώμα, ώστε να διακρίνονται εύκολα από τους διερχόμενους οδηγούς.

Σαν αρχή, καλύτερα να ακολουθήσετε έναν ομαλό δρόμο μέχρι να βελτιωθεί η φυσική σας κατάσταση. Αργότερα, μπορείτε να πειραματιστείτε σε διαδρομές ανώμαλου εδάφους. ‘Όταν ολοκληρώσετε την άσκηση, ξεκουραστείτε για 20-30 λεπτά.

Η σωστή ποδηλασία

-Κάντε ποδήλατο τα πρώτα 2 λεπτά, με το 90% των δυνάμεών σας.

-Μετά επιβραδύνετε για 1 λεπτό το ρυθμό σας.

-Κάντε συχνά ολιγόλεπτα διαλείμματα ξεκούρασης.

-Αν σας αρέσει η περιπέτεια, προπονηθείτε σε μια ανηφόρα και προσαρμόστε το χρόνο της προσπάθειάς σας ανάλογα με τη φυσική κατάσταση και το στόχο σας.

Προσοχή!

Το δεύτερο μισάωρο της ποδηλασίας θα τονώσει το καρδιαγγειακό σας σύστημα.

Με την άσκηση αυτή θα επιταχυνθεί η καύση των θερμίδων σας και η αντοχή σας στην αεροβική γυμναστική.

Για ακόμα καλύτερη φόρμα και υγεία

Την ποδηλασία μπορείτε να τη συνδυάσετε και με άλλα αθλήματα, ώστε να τονώσετε το καρδιαγγειακό σας σύστημα, αλλά και τη φόρμα και γενικότερα την υγεία σας.

Προσπαθήστε να κάνετε πέντε ή έξι φορές της εβδομάδας τις παρακάτω ασκήσεις, περιλαμβάνοντας, κάθε εβδομάδα, στο πρόγραμμά σας δύο τουλάχιστον είδη ασκήσεων απ’ αυτές που ακολουθούν:

Καρδιαγγειακές ασκήσεις, 30 λεπτά: Δηλαδή περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμπι, σχοινάκι.
Ξεκουραστείτε 20-30 λεπτά.

Καρδιαγγειακές ασκήσεις, 30 λεπτά:
Έντονοι, σύντομης διάρκειας επαναλαμβανόμενοι γύροι (1-3 λεπτά, ανάλογα με το είδος της άσκησης και τη φυσική σας κατάσταση) σε περπάτημα, ποδηλασία, τρέξιμο, κολύμπι ή σχοινάκι.
Συνεχίστε με κάποια άσκηση ήπιας μορφής.

Πηγή: belife.gr