Το περπάτημα της γυναίκας φανερώνει αν έχει τη δυνατότητα κολπικού οργασμού ή όχι λένε βέλγοι ερευνητές, οι οποίοι μελέτησαν τον τρόπο με τον οποίο περπατούν γυναίκες στον δρόμο σε σχέση με το σεξουαλικό τους ιστορικό.
Οι ερευνητές κατάφεραν, με αρκετά μεγάλο ποσοστό ακρίβειας, να συμπεράνουν ποιες γυναίκες έχουν συχνά οργασμούς ως αποτέλεσμα κολπικής διείσδυσης. Η έρευνα την οποία δημοσιεύουν τα Νέα, έγινε στο καθολικό πανεπιστήμιο του Λουβέν από το Ινστιτούτο Οικογενειακών Υποθέσεων και Σεξουαλικότητας. Οι επιστήμονες έβαλαν στο «μικροσκόπιο» γυναίκες οι οποίες δήλωσαν πως έχουν κολπικό οργασμό και γυναίκες που δήλωσαν πως δεν έχουν.
Στη συνέχεια τις βιντεοσκόπησαν ενόσω περπατούσαν στον δρόμο και έδειξαν τα βίντεο σε σεξολόγους που δεν γνώριζαν το ιστορικό τους.
Οι ειδικοί βρήκαν σχετικά εύκολα ποιες είχαν κολπικό οργασμό από σεξουαλική διείσδυση.
Οι επιστήμονες αποδίδουν τη διαφορά στο περπάτημα στο χαλάρωμα – λόγω κολπικού οργασμού – συγκεκριμένων μυών στο σώμα.
«Παλαιότερες έρευνες είχαν καταδείξει τη σχέση ανάμεσα στον κολπικό οργασμό και την καλύτερη ψυχική υγεία. Ορισμένες θεωρίες στον τομέα της ψυχολογίας ισχυρίζονται ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα σε μυϊκές ομάδες και διαταραχές στην προσωπικότητα και τη σεξουαλική λειτουργία.
Στη λειτουργική – σεξολογική θεραπεία ένα μέρος της θεραπείας είναι η βελτίωση στην κίνηση του σώματος», γράφουν οι ερευνητές στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων τους.
«Η δική μας έρευνα εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στη συνηθισμένη καθημερινή κίνηση του σώματος και το ιστορικό του κολπικού οργασμού», συνεχίζουν οι επιστήμονες.
Στόχος της έρευνας ήταν να αποφασίσουν αν οι κατάλληλα εκπαιδευμένοι σεξολόγοι μπορούν να εξάγουν συμπεράσματα για το σεξουαλικό ιστορικό των γυναικών αποκλειστικά και μόνο μέσω της παρατήρησης του βαδίσματός τους.
«Ο κλειτοριδικός οργασμός δεν έπαιξε ρόλο στην έρευνά μας. Η ανάλυσή μας έδειξε πως η μεγαλύτερη περιστροφή της λεκάνης και των σπονδύλων όταν περπατούν, καθώς και το μεγαλύτερο μήκος του δρασκελισμού είναι χαρακτηριστικά των γυναικών που έχουν κολπικό οργασμό.
Συνήθως στο βάδισμά τους διακρίνει κανείς περισσότερη «ρευστότητα», ενέργεια, αισθησιασμό, ελευθερία και απουσία πλαδαρών ή μπλοκαρισμένων μυών», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ειδικοί.