Μπορεί οι άντρες να αρνούνται να το πιστέψουν, αλλά οι μισές γυναίκες έχουν προσποιηθεί κάποια στιγμή οργασμό, έδειξε μελέτη που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Αμερικανοί ερευνητές ρώτησαν περισσότερες από 400 γυναίκες και βρήκαν ότι το 53,9% είχε προσποιηθεί… ότι «καλοπέρασε» με τον σύντροφό της, ενώ πολλές είπαν ότι το έκαναν για να μην απογοητευτεί ο σύντροφός τους και αρχίσει να… «κοιτάει» αλλού.

Γιατί όμως το ποσοστό των ανικανοποίητων γυναικών είναι τόσο μεγάλο;

Η έλλειψη της λίμπιντο είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, με ένα εντυπωσιακό 30% των γυναικών να λέει ότι δεν έχει καθόλου όρεξη για σεξ, σύμφωνα με την Εταιρεία Σεξουαλικής Υγείας.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η έλλειψη λίμπιντο, δηλαδή η επιθυμία για σεξ, μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα τα προβλήματα στη σχέση με το σύντροφό τους, ιατρικές παθήσεις ή μεταβολές στα επίπεδα των ορμονών, όπως συμβαίνει την περίοδο της εμμηνόπαυσης.

«Η λίμπιντο είναι ένας συνδυασμός εγκεφάλου, συναισθήματος και ορμονών» λέει ο καθηγητής γυναικολογίας John Studd.

«Αν είστε κουρασμένη, ή αν μαλώνετε συχνά με το σύντροφό σας, αυτό θα έχει αρνητική επίπτωση στη σεξουαλική σας επιθυμία» προσθέτει ο γυναικολόγος Kevin Gangar.
Υπάρχει κάποιος άλλος “φυσικός” λόγος που να εξηγεί τη μειωμένη επιθυμία για σεξ, όπως η στυτική δυσλειτουργία στους άντρες και η ενδομητρίωση ή η ξηρότητα του κόλπου στις γυναίκες; Αν ένα περιοδικό ερωτικού περιεχομένου ή μια ανάλογου ύφους ταινία δεν σας προκαλεί… τίποτα, είναι πολύ πιθανό να έχετε κάποιο πρόβλημα που να αφορά τη λίμπιντο.

Ωστόσο, το «πρόβλημα» της μειωμένης λίμπιντο στις γυναίκες είναι αμφιλεγόμενο.

Άλλοι ειδικοί δεν πιστεύουν καν ότι είναι μια κατάσταση που απαιτεί ιατρική θεραπεία, ισχυριζόμενοι ότι την έχουν «δημιουργήσει» οι φαρμακευτικές εταιρείες με σκοπό να πωλούν τα προϊόντα τους.

Αν όμως ανήκετε σε αυτούς που πιστεύουν σε κάποια «θεραπεία» κρύβεται η λύση στο πρόβλημα, ποια είναι αυτή που θα μπορέσει να… αναπτερώσει τη σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας;

Καταρχήν να τονίσουμε ότι για οποιαδήποτε περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

Όμως η Daily Mail έκανε μια έρευνα σε διάφορα «βοηθητικά προϊόντα» και ρώτησε ειδικούς, οι οποίοι κατέταξαν τα τζελ τεστοστερόνης ως αρκετά αποτελεσματικά, βαθμολογώντας τα με 9/10, ενώ τα αυτοκόλλητα τεστοστερόνης πήραν μόλις 5/10. Χορηγούνται όμως πάντα και τα δύο με ιατρική συνταγή.

Το… τζελ πιπεριού, περιέχει εκχυλίσματα φυτών, κρασιού και… πιπεριού καγιέν. Θεωρητικά βελτιώνει τη ροή του αίματος και προκαλεί διαστολή στα αιμοφόρα αγγεία, εξαλείφοντας ταυτόχρονα και την ξηρότητα στον κόλπο. Το συγκεκριμένο προϊόν βαθμολογήθηκε με 5/10.