Ακόμα κι αν δεν τρώτε τα κυδώνια, η μαρμελάδα τους θα σας ξετρελάνει με τη μοναδική της γεύση και την υπέροχη υφή.

Υλικά
1 κιλό κυδώνια
700 γρ. νερό
1 κιλό ζάχαρη
90 ml. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κυδώνια, αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα κόβουμε τα κυδώνια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το νερό.

Τα βράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου, ώσπου να μαλακώσουν. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα πιρούνι πολτοποιούμε τα κυδώνια μέσα στο ίδιο το νερό τους. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι, ανακατεύουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Βράζουμε τη μαρμελάδα για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει.

Πηγή: myworld.gr