Μπορεί οι γαρίδες να χρειάζονται λίγο παραπάνω κόπο και χρόνο στην προετοιμασία, επειδή πρέπει να καθαριστούν, ωστόσο η συνταγή με ούζο και πιπερίτσα θα σας ανταμείψει!
Υλικά
500 γρ. γαρίδες
αλάτι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου
1 πιπερίτσα
1 ντοµάτα
λίγο ούζο
λίγος µαϊντανός
Εκτέλεση
Καθαρίζουµε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος και το µαύρο εντεράκι.
Τις αλατοπιπερώνουµε και στη συνέχεια ζεσταίνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το σκόρδο, την πιπερίτσα και τις γαρίδες.
Τις τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και προσθέτουµε την ντοµάτα ψιλοκομμένη.
Έπειτα το περιχύνουμε με λίγο ούζο.
Τέλος το σκεπάζουμε για πολύ λίγο και το βγάζουμε από την φωτιά. Σερβίζουμε τις γαρίδες ψιλοκόβοντας από πάνω λίγο μαϊντανό.
Πηγή: myworld