Αν θέλετε να χάσετε βάρος αλλά δεν μπορείτε να τρέχετε στα γυμναστήρια ιδρώνοντας και καταδικάζοντας τον εαυτό σας σε ισόβια πείνα μπορείτε να αδυνατίσετε βλέποντας τους φίλους σας από κοντά και όσο το δυνατόν συχνότερα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο στις ΗΠΑ.

Πειράματα που έγιναν σε ινδικά χοιρίδια έδειξαν ότι η «πλούσια κοινωνική ζωή» αυξάνει τα επίπεδα των «καφέ λιπιδίων» εις βάρος των «κακών» για τον οργανισμό «λευκών λιπιδίων».

Αυτή η αύξηση τελικά επιτρέπει την μείωση της συγκέντρωσης λίπους στην κοιλιακή χώρα και διευκολύνει την απώλεια βάρους, παρατήρησαν οι ερευνητές. Φαίνεται μάλιστα ότι τα πειραματόζωα που μεταφέρθηκαν σε πιο κοινωνικό περιβάλλον έχασαν ως και το μισό τους κοιλιακό λίπος μέσα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες, ακόμη και αν έτρωγαν περισσότερη τροφή από ότι πριν.

Όπως έγραψε ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Μάθιου Ντιούρινγκ παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα στην επιθεώρηση Cell Metabolism, «τα επίπεδα απώλειας λίπους εξακολουθούν να με εκπλήσσουν. Τα πειραματόζωα χάνουν πολύ περισσότερο βάρος από ότι χάνουν όταν τρέχουν στον τροχό γυμναστικής. Γενικώς η γυμναστική δύσκολα ενεργοποιεί τον «διακόπτη» μετατροπής των λευκών λιπιδίων σε καφέ. Χρειάζονται μήνες…»