Ένα δροσερό και πανεύκολο γλυκό από την όμορφη Ζάκυνθο…
Υλικά
1 πακέτο φρυγανιές
1 φάκελος ανθός αραβοσίτου βανίλια (οι στιγμής)
650μλ Γάλα για το άνθος αραβοσίτου
5 κ.σ ζάχαρη
500 μλ κρέμα γάλακτος για σαντιγί συν 2 κ.σ άχνη
Σιρόπι βύσσινο
Αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
φλούδα και χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Στρώνετε σε ένα πυρέξ τις φρυγανιές και καλύπτετε τα κενά με μικρά κομματάκια. Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 3 λεπτά και περιχύνετε με το καυτό σιρόπι τις φρυγανιές.
Φτιάχνετε το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες στο σακουλάκι.. Απλώνετε το άνθος αραβοσίτου πάνω από τις φρυγανιές και βάζετε στο ψυγείο. Χτυπάτε την κρέμα σε σαντιγί και απλώνετε πάνω από το γλυκό.
Όταν είναι να το σερβίρετε περιχύνετε με σιρόπι και πασπαλίζετε αμύγδαλο καβουρντισμένο.
Πηγή: greekmasa.gr