Οι υψηλές θερμοκρασίες που συνεχίζουν είναι ό,τι πρέπει για ένα απολαυστικό παγωτό με γεύση σύκο!
Υλικά:
15 φρέσκα σύκα
100 γρ. ψιλή ζάχαρη (caster sugar)
125 ml νερό
4 κ.σ. πετιμέζι
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
600 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Εκτέλεση:
Αφού πλύνουμε τα σύκα και αφαιρέσουμε τα κοτσανάκια, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το νερό, το πετιμέζι και το χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά (ανακατεύοντας κατά διαστήματα).
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ρίχνουμε σε μπλέντερ μαζί με τη κρέμα γάλακτος. Αφού το δουλέψουμε για 2-3 λεπτά, δοκιμάζουμε ώστε αν θέλουμε να διορθώσουμε τη γεύση (προσθέτοντας πετιμέζι ή ζάχαρη).
Βάζουμε σε δοχείο παγωτού και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Πηγή: sintagespareas.gr