Το καλοκαίρι επιβάλλει πιάτα με θαλασσινά και τι καλύτερο από τα μύδια σαγανάκι; Είναι ό,τι πρέπει για την εποχή και μαγειρεύονται εύκολα!
Υλικά για 4-5 άτομα
½ κιλό μύδια χωρίς το κέλυφος (κατεψυγμένα)
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1 καυτερή πιπερίτσα τσίλι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα τριμμένη
Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε τα μύδια και τα στραγγίζετε καλά. Ζεσταίνετε σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο, και σοτάρετε τα μύδια μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και το πιπέρι και βράζετε για 5′.
Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε την καυτερή πιπερίτσα, τον μισό μαϊντανό και βράζετε μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
Μεταφέρετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος, προσθέτετε και τη φέτα και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, για 15′.
Σερβίρετε το σαγανάκι ζεστό, πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Πηγή: myworld