Μυρωδάτα και πεντανόστιμα γλυκά βουτήματα, πανέτοιμα για «βουτιές» σε γάλα, τσάι ή κακάο!
Υλικά
300 gr. σιμιγδάλι ψιλό
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι φαρίνα
8 gr. μαγιά ξερή
110 gr. μαργαρίνη
120 gr. ζαχαρη
1/2 φλυτζανι λικέρ μαστίχα
2-3 κρυσταλλάκια μαστίχα κοπανισμένα
1 βανίλια
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Σουσάμι
Καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά σε 2-3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό. Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι ενσωματώνοντας το με μία σπάτουλα στο μείγμα. Προσθέτουμε την βανίλια, την μαστίχα κοπανισμένη, την μαγιά και το λικέρ μαστίχας.
Τέλος προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Αφήνουμε την ζύμη 30′ περίπου λεπτά σκεπασμένη σε ζεστο μέρος.
Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα ή τα κόβουμε με κουπ πατ σε κυκλικό σχήμα.Τα τοποθετούμε σε δίσκο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή με καστανή ζάχαρη.Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για 20′ λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν, παίρνουμε 2 μπισκότα και τα ενώνουμε με την μαρμελάδα. Τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί.
Πηγή: myfunkycook.blogspot.com