Οι διάφορες επιφάνειες που κόβονται τα κρέατα και τα λαχανικά, χρειάζονται συχνό καθάρισμα αν δεν θέλετε τα βακτηρίδια να… γίνουν φίλοι σας.
Για να καθαρίσετε τις επιφάνειες κοπής:
-Βάλτε σε μπουκαλάκι ψεκασμού 1 κούπα νερό και 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και ανακατέψτε καλά.
-Ψεκάστε την επιφάνεια και αφήστε χωρίς να ξεπλύνετε για ένα τέταρτο. Μπορείτε και να μην ξεπλύνετε.
-Τα αιθέρια έλαια θέλουν λίγη προσοχή και να μην έρχονται σ’ επαφή με το δέρμα και πολύ περισσότερο με τα μάτια. Δεν είναι τοξικά. Είναι αντισηπτικές ουσίες. Είναι όμως ισχυρά και μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και τα μάτια.
-Και μην ξεχνάτε: Οι τοξικές ουσίες (τα διάφορα προϊόντα καθαρισμού και απολύμανσης) βλάπτουν ακόμα και όταν εισπνέονται.
Πηγή: meacolpa.blogspot.com