Θέλετε να φτιάξετε ένα πιάτο με σπαγγέτι γρήγορο και συνάμα νόστιμο; Τα ζυμαρικά με σάλτσα πέστο είναι εύκολο να παρασκευαστούν και το αποτέλεσμα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες!
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
2 φλυτζάνια φύλλα φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού
1/3 φλυτζανιού κουκουνάρια ή καρύδια (η αυθεντική είναι με κουκουνάρια) καβουρντισμένα
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
½ φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και τοποθετήστε τα κουκουνάρια σε ένα ταψί. Ψήστε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Στο πολυμίξερ χτυπήστε τα φύλλα βασιλικού με τα κουκουνάρια και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο. Χτυπήστε τα όλα μαζί και ενώ το πολυμίξερ δουλεύει προσθέστε σιγά- σιγά το ελαιόλαδο και στη συνέχεια την παρμεζάνα. Τέλος προσθέστε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σας.
Βράστε τα ζυμαρικά, μην ξεχνώντας να προσθέσετε αλάτι στο νερό που βράζει, δύο κουταλιές ελαιόλαδο και να τα βράσετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας να τα βγάλετε και να τα σουρώσετε όταν είναι ακόμη al dente (να κρατάνε στο δόντι).
Σερβίρετε τα με τη σάλτσα πέστο.
Πηγή: myworld