Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά στο μείγμα. Σχίζουμε κάθετα τη βανίλια και με τη λάμα του μαχαιριού αφαιρούμε τον καρπό της. Τον ρίχνουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το κοσκινισμένο αλεύρι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μία φόρμα του κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Κόβουμε τα τρίγωνα σοκολάτας στη μέση και τα μπήγουμε στο κέικ. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175οC, στις αντιστάσεις, για 55΄ με 1 ώρα,μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.

Για τη νουγκά: Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Περιχύνουμε το κέικ αφού κρυώσει.

Υλικά

125 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμμ. ζάχαρη
3 αυγά
1 μπαστουνάκι βανίλια
150 γραμμ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
250 γραμμ. κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμμ. τριγωνική σοκολάτα με νουγκά ψιλοκομμένη
Για τη νουγκά
200 γραμμ. τριγωνική σοκολάτα με νουγκά ψιλοκομμένη
70 ml κρέμα γάλακτος

Μερίδες 10
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 60 λεπτά

Πηγή:argiro.gr