Όταν η οικονομική κρίση μας… επισκέπτεται, ένα από τα πρώτα της θύματα είναι συνήθως η γκαρνταρόμπα μας. Πολλές γυναίκες ελαττώνουν ή εγκαταλείπουν το προσφιλές τους shopping και αναγκάζονται να αρκεστούν στα ήδη υπάρχοντα ή να αποκτήσουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

Και σε αυτό το σημείο εμφανίζονται οι νέες τάσεις: μιλάμε για το Second Hand και το Swap shopping. Ελληνιστί, ρούχα και αξεσουάρ από δεύτερο χέρι ή από ανταλλαγή.

Στο εξωτερικό οι τάσεις αυτές ευδοκιμούν εδώ και χρόνια. Στην Ελλάδα όμως έχουν κάνει δυναμική εμφάνιση τους τελευταίους μήνες. Πολλές γυναικείες παρέες οργανώνουν πλέον πάρτι ανταλλαγής ρούχων και αξεσουάρ. Έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά και αν ακούσετε κάτι σχετικό επισκεφθείτε το. Θα εκπλαγείτε!

Το ίδιο ισχύει και για τα καταστήματα με μεταχειρισμένα είδη. Στην Αθήνα έχουν ανοίξει πλέον αρκετά. Μην φοβάστε καθόλου! Πριν βρεθούν στην κρεμάστρα, τα ρούχα έχουν περάσει από το καθαριστήριο και από τη μοδίστρα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι τα ρούχα είναι μοναδικά κομμάτια και υπάρχουν σε ένα μέγεθος, οπότε θα πρέπει να έχετε και την τύχη με το μέρος σας. Σε κάθε περίπτωση, όμως δεν θα απογοητευθείτε. Σίγουρα θα βρείτε τσάντες, γάντια και ζώνες σε τιμές… κρίσης, ενώ μπορείτε να ξεφορτωθείτε κι εσείς ρούχα που δεν χρειάζεστε έναντι αντιτίμου ή είδους. Τολμήστε το. Άλλωστε το vintage είναι πολύ της μόδας.