Παραλίες με χρυσή αμμουδιά, γαλαζοπράσινα νερά, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και καλό φαγητό. Διαθέτοντας αυτές και άλλες τόσες ομορφιές, τα νησιά της Ιταλίας σας προσκαλούν για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές!

Ανακαλύψτε κάποιες από τις πιο όμορφες παραλίες τους, όπως μας τις παρουσιάζει το CNN.

Παραλία Isola Bella

Στους πρόποδες της κομψής πόλης Taormina, η παραλία Isola Bella είναι μια από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς της Σικελίας.

Η αρχαιολογία συνδυάζεται με τα ψώνια και την ηλιοθεραπεία εδώ, ενώ το μικρό νησί μπροστά και ο προστατευμένος κόλπος με τα σμαραγδένια του, ήρεμα νερά είναι ιδανικός για κολύμπι και ψαροντούφεκο.

Τα λαμπερά λευκά σπίτια του χωριού είναι πανέμορφα, όπως και το μεγαλόπρεπο αρχαίο ελληνικό θέατρο.
Μην φύγετε αν δεν δοκιμάσετε κέικ με αμύγδαλο και καραμελωμένη φλούδα πορτοκαλιού από το ζαχαροπλαστείο Chemi.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται στην Κατάνια. Από την ηπειρωτική χώρα οδηγήστε ως τη Μεσίνα για να πάρετε από εκεί το πλοίο.

Παραλία Mondello

Δύο χιλιόμετρα ακτογραμμής, που κόβει την ανάσα συνθέτει το ιδανικό σκηνικό για την τέλεια απόδραση στο Παλέρμο, την πρωτεύουσα της Σικελίας.

Η κοσμική ακτή, ευγενής και δημοφιλής, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι μια κορυφαία επιλογή για windsurfing, αλλά και σικάτες διακοπές.

Τα εστιατόρια κατά μήκος της παραλίας δελεάζουν τους τουρίστες με τα φρέσκα ψάρια τους.
Θα φτάσετε εδώ με αυτοκίνητο ή λεωφορείο από το Παλέρμο, μόλις 11 χιλιόμετρα μακριά.

Παραλία Numana

Μέσα στο πάρκο Mount Conero στις ακτές της Αδριατικής η παραλία Numana Beach βρίσκεται στη βάση ενός ψηλού, απότομου βράχου. Είναι μια ήρεμη ακτή, που περιβάλλτει από πλούσια βλάστηση, που αποτελούσε καταφύγιο ερημιτών, που διαλογίζοντας εδώ στο Μεσαίωνα.

Αφού περπατήσετε γύρω από το αρχαίο ελληνικό λιμάνι με τα πολύχρωμα σπίτια μπορείτε να πιείτε ένα δροσιστικό ποτό στο παραλιακό μπαρ 30Nodi ή να απολαύσετε παραδοσιακά πιάτα με θαλασσινά στο εστιατόριο La Torre.
Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε τα πουλιά της περιοχής ή να κάνετε ιππασία στα ορεινά μονοπάτια.

Για να φτάσετε εδώ, πάρτε την εθνική οδό A14 και βγείτε στην έξοδο για Αγκώνα. Υπάρχει, επίσης, αεροπορική σύνδεση από τη Ρώμη και το Μιλάνο.

Παραλία San Vito lo Capo

Λευκή άμμος, φοίνικες, ρηχά γαλαζοπράσινα νερά. Καλώς ήρθατε στις Μαλδίβες της Ιταλίας. Η παραλία San Vito lo Capo είναι διάσημη για τον γραφικό κόλπο της. Βρίσκεται στους πρόποδες του επιβλητικού όρους Cofano στα 1.659 εκτάρια του φυσικού καταφύγιο του Zingaro.

Το μεσαιωνικό χωριό Scopello απέχει επτά χιλιόμετρα μακριά, αλλά αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη.

Στην παραλία, το ξενοδοχείο Capo San Vito είναι το ιδανικό μέρος για να μείνετε, και το καφέ Cous Cous και το εστιατόριο Jacaranda με τα υπαίθρια τραπέζια του θα φτιάξουν τη μέρα σας.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι στο Παλέρμο και μετά μία ή δύο ώρες με το αυτοκίνητο ή το λεωφορείο.

Παραλία Chiaia di Luna, Νησί Ponza

Αγαπημένο μέρος διακοπών για πολλούς Ρωμαίους, το Chiaia di Luna με τη σεληνιακή του ατμόσφαιρα είναι εντυπωσιακό.

Το μέρος είναι ιδανικό για τους λάτρεις της θάλασσας, αφού διαθέτει γκρεμούς, κολπίσκους, τα σπήλαια του Πόντιου Πιλάτου και το κοντινό νησί Zannoni.

Στο λιμάνι, οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν ένα μηχανοκίνητο σκάφος ή ακολυθήσουν μια οργανωμένη ξενάγηση.

Η έντονη νυχτερινή ζωή της γραφικής πόλης είναι ένα από τα must του νησιού. Απολαύστε τα καλύτερα απεριτίφ στο στιλάτο μπαρ Tripoli στην κεντρική πλατεία, όπου διασημότητες κάνουν παρέα με ποδοσφαιριστές.

Θα βρείτε τα καλύτερα θαλασσινά στο οικογενειακό εστιατόριο του ξενοδοχείου Bellavista, με θέα στη βοτσαλωτή παραλία, ενώ αν θέλετε κάτι πιο έντονο επισκεφθείτε την υπαίθρια ντίσκο Covo Nord Est.

Από τη Ρώμη θα φτάσετε στο Anzio ή τη Formia, από όπου θα πάρετε το πλοίο.