Σε αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο στις όχθες της λίμνης της Γενεύης (γωνστής και ως λίμνης Λεμάν) στην πόλη της Λωζάνης, έχουν διαδραματιστεί κάποια από τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα του προηγούμενου αιώνα.

Ο λόγος για το θρυλικό και ιστορικό πεντάστερο ξενοδοχείο Beau Rivage Palace Hotel, που λειτουργεί από το 1861 και έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο με τα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελβετίας.

Το σημερινό εντυπωσιακό κεντρικό του κτίριο ξεχωρίζει για το αρτ νουβό και νέο- μπαρόκ στυλ το οποίο το χαρακτηρίζει από το 1908, στους χώρους του οποίου το 1912 υπογράφηκε η ανακωχή που τερμάτιζε τον πόλεμο μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας, ενώ το 1923 υπογράφηκε και η περίφημη Συνθήκη της Λωζάνης.

Από τα πιο πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Beau-Rivage Palace Hotel, οι διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2015 για την πυρηνική συμφωνία αναφορικά με το Ιράν.

Το ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 169 πολυτελή δωμάτια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται 33 σουίτες απαράμιλλης αισθητικής, γκουρμέ εστιατόρια με προτάσεις της υψηλής γαστρονομίας, μια υπέροχη βεράντα με απρόσκοπτη θέα στη λίμνη και τις Άλπεις, ατμοσφαρικό σπα και εντυπωσιακές αίθουσες για την διοργάνωση κοινωνικών και επαγγελματικών εκδηλώσεων.